Webagogo
Image default
Internet marketing

Hoe maak je Instagram-aanbevelingen


email marketing books

Door aanbevelingen op Instagram in te gaan, krijgt uw account en gepubliceerde inhoud extra bereik. Dit is een andere gratis promotietool vanwege de algoritmen van het sociale netwerk.

Wat betekenen Instagram-aanbevelingen en hoe werken ze?

Aanbevelingen (of interessant) is een sectie met publicaties die aansluiten bij uw interesses. In tegenstelling tot TOP is het gepersonaliseerd, dat wil zeggen dat het voor elke specifieke gebruiker wordt gevormd.

Aanbevolen publicaties. Dit zijn berichten, video’s, gifs, verhalen en IGTV. Ze kunnen worden bekeken door op het vergrootglaspictogram in de applicatie op de telefoon of op het kompaspictogram in de webversie te klikken.

Aanbevolen accounts. Accounts waarop Instagram zelf je aanbiedt om je te abonneren. Een lijst met dergelijke profielen is te zien wanneer u zich abonneert op iemands account. Er staat een pijl naast een abonnement of linkknop. Klik erop en onder het gedeelte ‘Aanbevelingen voor jou’ verschijnt.

Als u zich wilt abonneren op een gesloten account, worden de aanbevolen profielen automatisch gemarkeerd (u hoeft niet op de pijl te klikken).

In de webversie van de applicatie bevinden ze zich op de hoofdpagina of in de aanbevolen sectie.

Wat wordt weergegeven in de sectie “Interessant”

De sectie wordt automatisch gemaakt door Instagram-robots. Daar komen:

Gewoon populaire berichten over onderwerpen die u interesseren.

Berichten die vergelijkbaar zijn met de berichten waarmee je eerder contact hebt gehad.

Berichten die je leuk vindt bij degenen die je volgt.

U merkt misschien dat sommige publicaties in de sectie merkbaar groter zijn dan andere. Er is meer ruimte toegewezen voor video’s, gifs en berichten met winkeltags (winkeltags zijn gemarkeerd met een mandpictogram). Maar niet alle – de meeste video’s of GIF’s hebben dezelfde rastergrootte als foto’s.

Schakel aanbevelingen uit

Soms is het algoritme verkeerd en wordt er irrelevante inhoud weergegeven. Om specifieke publicaties en soortgelijke advertenties uit te schakelen, opent u de post en vervolgens 3 punten – “Deze publicatie is niet geïnteresseerd.” Daarna zie je minder van deze inhoud. De actie kan onmiddellijk worden geannuleerd als u per ongeluk hebt geklikt.

Op basis van welk principe wordt de sectie met aanbevelingen gevormd:

Instagram bestudeert de gelijkenis van profielen en publicaties met elkaar – ze kunnen dezelfde of gerelateerde onderwerpen, tags, woorden in de tekst, sommige elementen op de foto bevatten. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de tekst. Publicaties worden gecombineerd in pools of groepen, alle inhoud wordt gefilterd op schendingen.

Het algoritme analyseert zorgvuldig uw acties op het sociale netwerk – wie u volgt, welke berichten u leuk vindt, erop reageert en opslaat in favorieten. Hetzelfde geldt voor je volgers. Op basis van deze informatie worden profielen en publicaties uit de eerste alinea geselecteerd, dat wil zeggen, vergelijkbaar met degene die je al leuk vond, waarop werd gereageerd, enzovoort.

Nadat uw interesses zijn geanalyseerd en soortgelijke inhoud is gevonden, wordt een voorlopige pool gevormd, beperkt tot 500 publicaties die voor u interessant kunnen zijn. En van hen zijn de beste 25 stuks al geselecteerd. Het algoritme selecteert ze op basis van de meest waarschijnlijke interactie met jou. De feed wordt voortdurend bijgewerkt na uw acties en binnen een uur zijn er mogelijk al andere publicaties geselecteerd volgens hetzelfde principe.

Het neurale netwerk van Instagram slaat alle inhoud via deze drie niveaus in een specifieke volgorde over voor elke specifieke gebruiker van het sociale netwerk. Eerst worden miljarden posts geselecteerd, waarvan 500 die het meest relevant zijn voor de belangen van de gebruiker, en van die 500 al 25 …

…..en verder kan u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram real estate marketing

https://marketingbook.shop/