Webagogo
Image default
Bedrijven

Strooizout preventief inzetten tegen gladheid

Wanneer ons land weer veranderd in een landschap vol sneeuw lijkt het wel een winters sprookje. Schaatsen, sleeën en veel plezier. Toch kan sneeuw en ijzel ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Door ijzel kan een stoep of weg een volledige glijbaan worden. Voorzichtigheid is dan geboden. Het risico op ongelukken kan je verkleinen door strooizout in te slaan. Dit strooizout is een dooimiddel en zorgt ervoor dat het vriespunt van water wordt verlaagd. Je creëert meer grip op de weg en je maakt de ondergrond ook stroever. Veiligheid boven alles, want een ongeluk zit in een klein hoekje

Preventief strooien met strooizout

Gladheid kan je voorkomen door preventief te strooien met strooizout van Zoutgigant.be. Vroeger werd dit gedaan met zand, maar dat werkt lang niet zo goed als strooizout. Zand kan het ijs wel bedekken, maar het probleem wordt hiermee niet opgelost en daarom is na de jaren 60 gekozen voor strooizout.

De verschillende manieren van strooien

Je hebt verschillende manieren van strooien. Zo strooit de Rijkswaterstaat preventief voordat het glad wordt. Wanneer je gaat strooien wanneer het begint te sneeuwen heet dit curatief strooien. Je zorgt er dan voor dat de weg toch begaanbaar blijft. Wanneer je begint met strooien als het al glad is dan noem je dit repressief strooien. Je zorgt dan ook dat de volgende sneeuw lading en ijzel gelijk zal dooien. Eigenlijk lijkt dit een beetje op preventief strooien. 

Hoeveel strooizout heb je nodig

Wanneer je ervoor kiest om preventief te strooien dan hoef je ook niet zoveel strooizout te gebruiken, dan wanneer je pas begint met strooien tijdens het sneeuwen. Je zal hierbij een handvol strooizout nodig hebben, bij curatief strooien moet je de hoeveelheid verdubbelen. Strooien kan je met je handen doen, met een schep of met een zoutstrooier. Je kiest dus wat je zelf het makkelijkste vind.

Waar koop je strooizout

Strooizout kan je online kopen bij Zoutgigant.  Het is wel belangrijk dat je strooizout op een goede manier bewaard. Als strooizout toch te veel vocht aantrekt kan het zout zo vochtig worden dat het gaat klonteren. Het beste is om strooizout te bewaren in een droge en vochtvrije strooi zoutbak of een zoutkist. Deze bakken kan je ook in de buitenlucht plaatsen. Wanneer je maar een kleine hoeveelheid strooizout hebt, dan kan je ook een kunststof wijdmondvat gebruiken.