Webagogo
Image default
Bedrijven

Vrolijk worden van dieren

Dieren zijn er in alle soorten en maten en overal ter wereld. Iedereen heeft wel eens een keer een dierentuin of safaripark bezocht en van de dieren kunnen genieten. Een wat kleinere groep heeft het voorrecht gehad om in Afrika in een park dieren in het wild te spotten. Dieren maken veel mensen blij of het nu op afstand is in de dierentuin of als huisdier, in beide gevallen worden we er blij van. Er zijn ook mensen in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen die niet meer van hun eigen huisdier kunnen genieten. Hiervoor is een oplossing bedacht. Er zijn instellingen die programma’s opstarten waarin vrijwilligers en professionals worden opgeleid om kwetsbare mensen te ondersteunen met behulp van een huisdier. Vrijwilligers geven zich samen met hun huisdier op. Als u geselecteerd wordt, krijgt u een training. In deze training leert u meer over het begeleiden van uw dier, specifiek in contact met cliënten. Vervolgens brengt u wekelijks een bezoek aan mensen in zorginstellingen of aan mensen thuis.

Een huisdier voor uzelf

Als kind heeft u er vast welk vaak over gedroomd of naar verlangd, een eigen huisdier. Voor veel kinderen is dit werkelijkheid geworden. In ons land leven heel veel huisdieren bij hun eigen baasje in huis. Van dat aantal maken katten een groot onderdeel uit. Katten zijn heel sociaal en worden graag geknuffeld. Het is wel zo dat katten zich goed op hun gemak moeten voelen. Mocht dit niet het geval zijn en merk je afwijkend gedrag of angst bij je kat, blijf hier dan goed op letten. Katten houden ook van lekker eten. Zorg ervoor dat u uw kat het juiste kattenvoer geeft. Op www.medpets.be kunt u een ruim assortiment kattenvoer terugvinden. Ook voor uw kat zult u hier zeker het juiste voer kunnen vinden.

Dierentuin dieren

U bent er vast wel eens geweest in een dierentuin. Dierentuinen zijn tijdloos en blijven voor alle leeftijden leuk. In de dierentuinen kunt u de dieren vaak heel dichtbij bewonderen. In ons land hebben we veel mooie dierentuinen. De meest bekende is nog steeds de Zoo in Antwerpen. De Zoo in Antwerpen is niet alleen het oudste dierenpark van België, maar het park lokt ook jaarlijks de meeste bezoekers. En dat is niet voor niets. Op een mooie locatie midden in het centrum, naast het centraal station, is deze stadsdierentuin uitstekend bereikbaar. Een hoogtepunt is Hippotopia, waarbij u over een houten wandelpad loopt door een moeras met nijlpaarden, pelikanen en tapirs. Vermaak voor jong en oud dus.