Webagogo
Image default
Woningen

Wat moet er geregeld worden voor het verkopen van een woning?

Van plan om op dit moment een huis te verkopen? Dan is het verstandig om eens te kijken naar de mogelijkheden die er zijn op het gebied van het verkopen van een huis. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf een woning te verkopen zonder makelaar. Er moeten veel zaken geregeld worden, alvorens de verkoop van een woning in kannen en kruiken is. In dit artikel geven we u een aantal voorbeelden van zaken die geregeld moeten worden bij het verkopen van een huis

Is het nodig om een makelaar in te schakelen?

Een huis verkopen brengt veel gedoe met zich mee. Dat is niet gek, want het verkopen van uw eigen woning moet op de juiste manier gebeuren. Het feit dat er veel werk moet worden verricht voordat een woning daadwerkelijk verkocht is, zorgt ervoor dat veel mensen de hulp van een makelaar inschakelen. Een makelaar weet namelijk precies wat er moet gebeuren om een woning zo snel mogelijk verkocht te krijgen. Hierdoor klinkt het voor u waarschijnlijk erg aantrekkelijk om ook een beroep te doen op de diensten van een makelaar. Echter, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het een hoop geld kost om een makelaar in te schakelen. Doorgaans moet u hier een percentage van de verkoopprijs van uw woning voor afstaan, wat meestal een vrij groot bedrag is. Daarom is het voor mensen die dit zelf kunnen ten zeerste aan te raden om de taken die normaliter door een makelaar worden uitgevoerd op u te nemen. 

Zorg voor een piekfijne uitstraling

Wanneer u van plan bent om uw huis te verkopen, is het aan te raden om eerst eens kritisch te kijken naar de staat van de woning. Het is logisch dat een woning die in een goede staat is meer oplevert dan een woning waarbij dit niet het geval is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgendat uw woning in een optimale staat is wanneer u deze te koop aanbiedt. In veel gevallen loont het om bepaalde vormen van onderhoud uit te voeren voordat u foto’s maakt voor de verkoopadvertentie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijwerken van de verf op bepaalde punten waar deze los begint te laten. Dit soort kleine details kunnen een aanzienlijk verschil maken in de hoogste van de biedingen die u zult ontvangen. 

De makkelijkste manier om een huis te verkopen is …

Een huis verkopen is in de meeste gevallen snel in kannen en kruiken als je met een speler in zee gaat die dit allemaal snel en makkelijk maken voor u. Deze bedrijven kopen woningen, gronden en panden op in eigen naam. Je kan ze dus niet vergelijken met een immo-makelaar. Deze spelers komen ter plaatse, maken een gratis schatting en doen direct een bod conform de huidige marktwaarde. Dit vaak op enkele dagen tijd. Een huis snel verkopen wordt zo wel heel makkelijk en vaak krijg je een heel correcte prijs.

https://www.sneluwhuisverkopen.be