Webagogo
Image default
Woningen

Zo zet je jouw ideale keuken op

Zelfs als je geen keukenheld of prinses bent, zul je ongetwijfeld veel tijd in de keuken doorbrengen. In werk, entertainment en chat is het aanrecht meestal de plek om te communiceren. Houd hier rekening mee bij het inrichten en installeren van de keuken. Je kunt je de volgende tips al herinneren

Kies de keuken die bij uw ruimte past

Als je niet met een blanco vel papier kunt beginnen, zijn de meeste kamers verdeeld. Meestal moet je een keuken kiezen op basis van de beschikbare ruimte. De meest voor de hand liggende keuze is L keuken, G keuken, U-vormige keuken of kookeiland. Onnodig te zeggen dat sommige typen meer ruimte nodig hebben dan andere. Als je niet genoeg ruimte hebt, is een enkelwandige keuken meestal de enige oplossing. Zorg ervoor dat je altijd genoeg kanalen hebt, anders zal je in de toekomst vervelend zijn.

Kies het juiste werkblad

De standaard hoogte van de werkbank is meestal 91 cm, maar je kunt hem perfect gebruiken. Werktafels worden steeds vaker op variabele hoogtes tussen 80 en 100 cm geplaatst. Uit ervaring kan dat: de tafel staat 15 cm onder de elleboog. Zo werk je comfortabel. Zorg ervoor dat er voldoende vrije ruimte is op de werkbank zodat je er materialen op kunt bergen. De minimale diepte is 60 cm, maar als er meer ruimte beschikbaar is, gebruik deze dan. Het hangt ook af van wie in de familie de keuken het vaakst gebruikt en past zich daaraan aan.

Ergonomisch

Hoewel je het misschien niet verwacht, kan koken je onder druk zetten. Daarom is ergonomie belangrijk. Voorraad dingen die je vaak op armhoogte gebruikt. Je plaatst zwaardere items onderaan en lichtere items bovenaan. Als u een nieuwe keuken koopt, weet dan dat lades ergonomischer zijn dan kasten.

Beperk de afstand van de keuken

Reinigen, koken en bewaren vanuit de koelkast of opslagruimte zijn de drie meest voorkomende handelingen in de keuken. Ze noemen het de werkdriehoek. Als je de keuken wilt gaan gebruiken, kun je het beste de afstand tussen deze drie beperken. Als je te ver in de keuken moet gaan, wordt het vermoeiender dan je leuk vindt. Hoewel het misschien belachelijk klinkt, voelt je keuken misschien te groot aan. Bovendien, hoe verder u moet oversteken, hoe groter de kans op morsen en ongevallen.

https://be.propenda.com/keyword/eetkamer.html