Webagogo
Image default
Bedrijven

Beursstand draagt bij aan aantallen beursbezoekers

Als bedrijven naar een vakbeurs gaan is het van belang dat zoveel mogelijk bezoekers bij de stand langskomen. Dat kan op een aantal manieren worden gerealiseerd. Ten eerste moet je naar een vakbeurs gaan, die van oudsher veel bezoekers trekt. Ook is het van belang dat je een plekje op de beurs krijgt, waar veel bezoekers langs lopen. Om het beste plekje te vinden moet je eigenlijk een jaar daarvoor de beurs al een keer hebben bezocht. Dan zie je hoe de bezoekersstromen lopen en kun je een mooi plekje voor het volgende jaar voor jouw bedrijf uitzoeken.

De grootte van de beursstand

Op een vakbeurs moet voor elke vierkante meter stand worden betaald. De stand op de beurs moet een oppervlak hebben dat past bij het aantal mensen dat je hebt om de stand te bemannen. Ook moet de stand passen bij de dingen die je wilt etaleren. Een bedrijf dat stofzuigers verkoopt heeft een minder grote stand nodig dan een bedrijf dat sneeuwschuivers maakt. Bedrijven die diensten verkopen kunnen in principe voor een stand van een paar vierkante meter kiezen, tenzij het een hele groot bedrijf betreft, dat veel bezoekers verwacht.

Online een stand bestellen

Andere aspecten die een rol spelen bij de mate van beursbezoek is de inrichting van de beursstand. Het is vrij donker in een evenementenhal, dus het is van belang dat je een beursstand kiest met opvallende kleuren en goede verlichting. Ook de oriëntatie is van belang. Bij een hoekstand moet de stand aan twee zijden toegankelijk zijn. Een stand in een gangpad heeft één opening. Een stand huren is online mogelijk. Je selecteert het juiste type stand met een slimme tool. De gekozen stand wordt dan op de afgesproken datum op de juiste plaats voor je opgebouwd.