Webagogo
Image default
Bedrijven

De opties voor een aanbouw

Wanneer je woning wat te klein wordt, of je gewoon op zoek bent naar wat meer ruimte, is een aanbouw vaak een goede optie. Hiermee kun je snel en gemakkelijk meer ruimte creëren, zonder dat je op zoek moet naar een grotere woning. Hieronder vertellen we je wat meer over de mogelijkheden.


Wanneer je een aanbouw laat plaatsen, ben je natuurlijk ook benieuwd naar de kosten van een aanbouw. Een aanbouw hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Wanneer je namelijk kiest voor een prefab aanbouw, kun je al voor relatief weinig geld een flinke aanbouw laten plaatsen. Meer dan genoeg reden dus om eens naar de opties te kijken.

Een extra ruimte

Wanneer je besluit dat je een aanbouw wilt laten plaatsen, denk je waarschijnlijk in eerste instantie gewoon aan een extra ruimte. Niet zo gek, want dat is ook vaak waar mensen voor kiezen wanneer ze een aanbouw laten plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om een aanbouw aan de zijkant van je huis te laten plaatsen, maar je kunt ook een extra ruimte bovenop je huis laten plaatsen (dit heet een opbouw). Deze ruimte kun je natuurlijk helemaal zelf inrichten. Het kan een extra slaapkamer worden, een verlengstuk van een andere kamer of een extra werk en chillruimte. 

Serre

Wil je graag een extra ruimte aan je woning, maar wil je dit wel graag al een aparte ruimte gebruiken? Kies dan bijvoorbeeld voor een serre. Een serre is een ruimte die vrijwel helemaal uit glas bestaat, waardoor je hier zowel in de zomer als in de winter lekker kunt genieten van het heerlijke weer. Ook de serre kun je natuurlijk indelen zoals je zelf wilt, al wordt een serre doorgaans gebruikt als zithoek. Soms wordt een serre echter ook gebruikt als extra (buiten)keuken, of zelfs als kantoor.

Erker

Ben je niet per se op zoek naar meer ruimte in je woning, maar vooral naar meer licht? Dan kun je ervoor kiezen om een erker aan te laten bouwen. Een erker brengt niet direct veel meer ruimte met zich mee, maar zorgt wel voor een mogelijkheid om een grote raampartij in je woning te zetten. Hierdoor krijg je dus te maken met veel meer lichtinval.