Webagogo
Image default
Bedrijven

De soorten schoolprogramma's in Engeland

Je zou het misschien niet denken maar een high school jaar in Engeland volgen is ook heel vet. Daar leer je pas echt hoe bijzonder Engeland is. Ben jij tussen de vijftien en negentien jaar oud, dan is dit jouw kans om dit te ontdekken. Jij krijgt een kijkje in het Britse schoolleven. De high school mogelijkheden in Engeland zijn onderverdeeld in drie verschillende programma’s. Je vindt hieronder de uitleg over de schoolprogramma’s in Engeland die je kan volgen tijdens jouw high school jaar in Engeland. 

High school Engeland het programma Classic

Kies je voor dit programma, dan kom je automatisch terecht in de ‘’Sixth Form’’. Dit kun je vergelijken met het havo en vwo niveau dat wij gewend zijn. Tijdens jouw uitwisseling kun je overal in Engeland terecht. Dit kan overal zijn, maar bij Travel Active houden ze er wel rekening mee dat je dichtbij je school terecht komt. Je komt in deze periode namelijk terecht bij een gastgezin. Door te leven bij een gastgezin leer je ook veel. Zij hebben een andere cultuur en dat houdt in dat ze ook andere normen en waarden hebben. Het is ook belangrijk dat je weet voor hoe lang je hier high school wilt volgen. Je kunt voor een trimester als high school student door het leven gaan, maar ook voor een volledig schooljaar. 

Het public programma in Engeland

Je kunt ook voor een high schoolprogramma kiezen op een openbare school. ‘’Public’’ Staat voor openbaar. Het voordeel van dit programma is, dat je niet als enige uitwisselingsstudent op de school zit. Je vindt hier dus meer uitwisselingsstudenten. Dit programma is ook toegankelijker voor internationale studenten. Dat komt omdat het programma gesubsidieerd wordt door de overheid. Dit zie je al snel terug in de kosten. Daarnaast ben je ook verzekerd van kwalitatief en erkend onderwijs. Dit programma heeft dus ook wel een hoop voordelen. Ook bij dit programma word je bij een gastgezin geplaatst. 

Het UK boarding programma

Bij dit programma woon je bij een internationale gemeenschap met leerlingen uit Engeland, maar ook uit andere landen. Het kan dan zijn dat je met mensen woont van over de hele wereld. Je kunt dan dus vrienden maken met veel internationale mensen. Het voordeel van dit programma is dat het voelt alsof je met alle andere leerlingen en docenten als een grote familie samenwoont.