Webagogo
Image default
Dienstverlening

Doe beroep op erkende asbestverwijderaars

Bent u van plan om te verhuizen, maar bent u niet zeker of er asbest in uw dak of onderdak zit? Dan laat u best een asbestinventaris maken door erkende absestverwijderaars of gespecialiseerde adviesbureau’s. Vanaf 23 november 2022 is dit bovendien verplicht wanneer u een huis verkoopt. Wanneer het blijkt dat er gevaarlijk asbest in uw dak zit, kan u het door Asbitech in regio Brussel laten saneren.

Wat doet u na een asbestinventaris?

Tijdens een asbestinventaris wordt al het aanwezige asbest opgesomd. De specialist geeft hierin ook advies weer over hoe het asbest verwijderd of beheerd kan worden. Dit is waar Asbitech van pas komt. Deze experten weten perfect hoe ze asbest verwijderen. Het zijn dan ook niet voor niets erkende asbestverwijderaars. Als u asbest wilt laten saneren in uw woning te Brussel, zorgen zij ervoor dat dit op een veilige manier gebeurt. Wanneer er onvoorzichtig omgegaan wordt met asbest kan dit een risico vormen voor uw gezondheid en voor het milieu.

Wat is een asbestattest?

Wanneer u een asbestinventaris laat opstellen door experten, ontvangt u een asbestattest. Tegen 2032 is het de bedoeling dat elke eigenaar van een gebouw dat voor 2001 werd gebouwd, in bezit is van een asbestattest. Zo hoopt de Vlaamse Regering een goed zicht te krijgen op al het asbest dat nog aanwezig is in woningen. Ze willen dan ook uiterlijk tegen 2040 Vlaanderen asbestveilig maken. Maar als u echt zeker wilt zijn, laat u best het asbest in uw woning saneren door erkende asbestverwijderaars.

Ontdek nog meer over alle diensten

Asbitech staat altijd voor u klaar wanneer u gevaarlijk asbest vindt. Deze specialisten hebben nog heel wat meer diensten in de aanbieding. Kijk daarom zeker wat zij voor u kunnen betekenen. U kan ze eveneens altijd contacteren als u nog met vragen over asbest of de verwijdering ervan zit.