Webagogo
Image default
Woning en Tuin

Een nieuwe deurklink, waar moet je op letten?

Gaan jullie, of jij, binnenkort op zoek naar de perfecte deurklink? Hier lees je waar je op moet letten voordat je de auto in stapt! Zo weet iedereen wel wat deurklinken en deurknoppen zijn en heeft iedereen zo zijn of haar eigen smaak, maar; er zijn toch ietwat meer technische dingetjes die handig zijn om te weten voordat je eenmaal op pad gaat voor die mooie toevoeging aan je deur.

De bevestiging van de klink of knop

Zo zit er, bijna vanzelfsprekend, bij iedere deurklink of deurknop een bevestiging. Let dus altijd op of het soort bevestiging van dat mooie deurbeslag ook bij jou deur past! Daarnaast is het uiterlijk van de bevestiging een puntje. Zo moet je bijvoorbeeld letten op de grootte van het gat dat te zien is wanneer je de oude deurklink of deurknop weg haalt. Uiteraard wil je dat jou nieuwe deurklink deze weer mooie bedekt.

Verschillende opties zijn mogelijk

Je kunt daarom uit verschillende opties kiezen als het gaat om de bevestiging van deze nieuwe toevoeging. Zo zijn er deurklinken die op een rozet (een rondje of vierkantje) zitten, in dat geval moet je dus kijken of dit rondje (of vierkantje) groot genoeg is om het gat te bedekken, maar er zijn ook deurklinken op een zogenaamd ‘schild’.

Dit klinkt wat denderend, maar dit wil gewoon zeggen dat het figuur waarop de klink bevestigd is langwerpig is. Kies je voor een klink met deze bevestiging, dan is het altijd handig om eventjes op te meten hoe lang dit stuk kan zijn wil hij mooi op jou deur passen!

https://www.deurklinken.com