Webagogo
Image default
Aanbiedingen

Een paard hebben, wat komt erbij kijken?

Veel mensen dromen ervan om later ooit eens een paard te hebben. Als je eenmaal een stal hebt gevonden waar hij kan verblijven, komt er ook nog een groot deel verzorging bij kijken. Vaak zijn het dingen waar je ook niet bij stil gestaan hebt. Omdat je wel wilt dat je paard goed verzorgd is, is het handig om deze dingen aan te schaffen of in ieder geval in overweging te nemen.  

Waar begin je?

Er zijn allerlei winkels waar je terecht kunt, maar wil je via internet kijken dan is een paardensport winkel een goede optie. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt en mede door de beschrijvingen per product kun je een goede keuze maken. Het handigste is om van tevoren een lijstje te maken met de dingen die je al wel weet nodig te hebben. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een hoofdstel, halster en zadel.

Voer

Dat een paard voer nodig heeft mag duidelijk zijn, je kunt kiezen voor hooi en voor brokjes wat in de paardenwereld biks genoemd wordt. Het biks kun je in een voerbak gooien, maar voor het hooi heb je een aparte houder nodig. Er bestaan verschillende paarden hooiruiven. Deze worden meestal van metaal gemaakt zodat het niet gaat rotten en het makkelijk schoon te maken is. Een alternatief voor een hooiruif is een HOOINET SLOWFEEDER. De naam zegt het eigenlijk al, langzame voerder. Het zorgt ervoor dat je paard minder snel kan eten en vaak kleinere porties per keer eet. Op deze manier is hij of zij langer bezig met zijn/haar voer en bestaat er ook minder kans op verveling.

Beweging

Een paard heeft uiteraard ook veel beweging nodig, je wilt hem/haar graag extra uitdagingen geven dan het standaard rondje in de bak. Door een mooie buitenwandeling te maken of heerlijk met je paard te galopperen en te springen, geef je hem/ haar extra beweging. Maar je zou ook kunnen denken aan Cavaletti blokken of pionnen. Vaak worden deze alleen gebruikt voor longeren maar je kunt er zoveel meer mee. Je kunt ze zo neerzetten dat je paard juist een sprongetje moet maken, maar ze zijn er ook voor springbalken. Je paard krijgt op deze manier een extra training om zijn benen op te tillen en tegelijkertijd is het een nieuwe uitdaging. Paarden zijn van nature nieuwsgierige dieren en daarom zal hij/zij negen van de tien keer positief reageren op een extra prikkel.

De stal

Naast bovengenoemde dingen is verzorging ook belangrijk. Een geschikte borstel is altijd handig om te hebben. Een paard vindt het heerlijk om geborsteld te worden. Voordat je al deze spullen gaat aanschaffen is het altijd handig om bij je stal na te vragen welke dingen zij zelf ter beschikking stellen. Het zou zonde zijn als je alles koopt en tegelijkertijd gratis mag gebruiken daar. Of misschien heb je alleen een verzorgpaard of pony die niet van jezelf is. Vaak heeft de eigenaar deze spullen dan al aangeschaft en kun je deze gewoon gebruiken.