Webagogo
Image default
Internet

Een stappenplan voor het kiezen van shared hosting

Het kiezen van het juiste shared hostingplan voor je behoeften kan een uitdaging zijn. Met zoveel providers, zoveel variaties en zoveel vakjargon, kan het lijken alsof je een IT-opleiding nodig hebt om een ​​shared hostingplan te kiezen.

Om je te helpen, hebben we deze 5 stappen samengesteld om je te helpen de beste Shared Hosting voor je website te vinden.

1. Weet wat je nodig hebt

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar voordat je het juiste hostingplan kunt kiezen, moet je precies weten wat je site nodig heeft. Wat voor soort site gaat je bouwen? Wat voor soort middelen zal het nodig hebben? Hoeveel mensen verwacht je elke dag te bezoeken?

2. Vergelijk Shared Hosting Plan-functies

Shared Hosting functies zijn het tweede waar je naar moet kijken bij het selecteren van een shared hostingplan. Krijg je onbeperkte bandbreedte? Hoeveel domeinnamen zal je registreren en kan je deze wel allemaal hosten op je gekozen plan?

Biedt je hosting provider een sitebuilder programma aan? Zal je hosting e-mail bevatten? Dit wordt meestal de lastigste stap van het proces, omdat verschillende webhosts vaak verschillende sets functies bieden.

Probeer eerst een lijst met functies van verschillende webhosts te vergelijken om items te identificeren die ze gemeenschappelijk hebben (bijvoorbeeld aantal domeinen, e-mailadressen, schijfruimte, bandbreedte, enz.).

Stel een baseline op van wat de markt gewoonlijk aanbiedt op verschillende prijsklassen.

3. Bestudeer hostingprijzen zorgvuldig

Hoewel je met een beperkt budget kunt werken, moet je niet altijd kiezen voor hosting op basis van alleen de laagste prijs. Als je al functies hebt vergeleken, zal je merken dat sommige hosts veel meer of minder bieden dan hun concurrenten voor een product met een vergelijkbare prijs.

4. Zoek Shared Hosting met een eenvoudig te gebruiken Configuratiescherm

Bijna elke shared hosting provider heeft een soort van control panel om je te helpen bij het beheren van je server. Helaas werken deze bedieningspanelen niet altijd goed met elkaar.

Producten zoals cPanel en Plex zijn erkend als industriestandaard opties.

Sommige bedrijven bieden echter hun eigen gepatenteerde configuratiescherm. Hoewel dit op zich niet altijd slecht hoeft te zijn, kunnen sommige van deze eigen systemen behoorlijk lastig blijken om te gebruiken.

5. Uptime en reputatie

Ten slotte moet je rekening houden met de reputatie van de shared hosting provider die je kiest. Controleer professionele online beoordelingen en zoek bedrijven die consistent hoog scoren. Dit zorgt er in het algemeen voor dat je ervaring soepel verloopt.

Let ook op uptime-garanties. De meeste bedrijven beschikken over bijna 100% uptime, maar je moet ervoor zorgen dat de beoordelingen dat ondersteunen. Per slot van rekening kunnen weinig dingen je online bedrijf meer schaden dan een site die niet laadt.