Webagogo
Image default
Internet

Wat zegt het webdesign over uw website?

Wat zegt het webdesign over uw website?

Webdesign kan het verschil betekenen tussen een website die klanten aantrekt en een die ze afschrikt. Het kan het verschil zijn tussen een website die gemakkelijk te navigeren is en een die verwarrend en moeilijk te gebruiken is. Het is een belangrijk onderdeel van het creëren van een website die uw merk en waarden weerspiegelt en uw boodschap effectief overbrengt. Of u nu een klein bedrijf bent dat probeert een voet tussen de deur te krijgen of een groot bedrijf dat de concurrentie voor moet blijven, webdesign is de sleutel om ervoor te zorgen dat uw website een goede indruk maakt. Het kan het verschil betekenen tussen een website die er professioneel uitziet en een die er amateuristisch uitziet. Het kan bepalen hoe gebruikers met uw website omgaan en hoe zij uw merk waarnemen. Webdesign is meer dan alleen esthetiek, het is de basis van een succesvolle website.

 

Hetzelfde geldt voor webshops. Een WordPress webshop zal bijvoorbeeld anders aanvoelen dan een Magento webshop.

Website laten maken is het begin

Het maken van een website is slechts de eerste stap in een succesvolle online marketingcampagne. Het is belangrijk te onthouden dat de website slechts een stukje technologie is, en als zodanig waarschijnlijk niet op zichzelf klanten naar uw bedrijf zal brengen. De inhoud van de site, het gebruiksgemak, het ontwerp en de navigatie, en de relevantie voor het beoogde publiek hebben allemaal een enorme invloed op het succes van een online marketingcampagne. Een website die een onprofessioneel imago heeft, moeilijk te navigeren is of op het verkeerde publiek is gericht, zal waarschijnlijk weinig of geen klanten naar uw bedrijf brengen.

Wat is webdesign?

Webdesign is het proces van het creëren van een visuele presentatie van uw bedrijf door het gebruik van tekst, afbeeldingen en andere technologieën om een website te creëren. Het ontwerp moet aantrekkelijk en begrijpelijk zijn, gemakkelijk te navigeren, en consistent met de huisstijl van het bedrijf. Het is belangrijk te onthouden dat een website meer is dan alleen wat er op het scherm verschijnt. De hele ervaring van een bezoeker van de site moet in aanmerking worden genomen. Dit omvat hoe ze er komen (via een zoekmachine of een link, bijvoorbeeld), hoe lang het duurt om pagina’s te downloaden, gebruiksgemak tijdens het navigeren door de site, en hoe ze eruit komen (hoe ze de site verlaten).

Het belang van webdesign

Het belang van webdesign is duidelijk als u bedenkt dat het eerste wat mensen zien als ze op uw site komen, het ontwerp is. Als die onaantrekkelijk of slecht ontworpen is, blijven uw klanten misschien niet eens lang genoeg om de inhoud te lezen. Een slecht ontwerp kan ertoe leiden dat mensen een site onmiddellijk verlaten en nooit meer terugkomen. Een goed ontworpen site geeft klanten een positieve eerste indruk van het bedrijf en moedigt hen aan om te blijven en verder te zoeken. De eerste indruk telt, en u hebt minder dan een seconde om een goede indruk te maken. Als uw site er onprofessioneel uitziet, kunnen bezoekers aannemen dat uw bedrijf ook slecht geleid wordt. Dit kan hen volledig afschrikken – zelfs als ze geïnteresseerd waren in uw producten of diensten. Webdesign kan ook een factor zijn in hoe hoog uw site verschijnt in de resultaten van zoekmachines. Als het aantrekkelijk en interessant is voor bezoekers, zullen zij meer tijd doorbrengen op de site, waardoor zoekmachines meer hebben om mee te werken. Als uw site saai en weinig informatief is, zal hij niet zo nuttig zijn voor zoekmachines of bezoekers.

Wat zegt het webdesign over uw website?

Webdesign is veel meer dan esthetiek; het is de basis van een succesvolle website. Een slecht ontwerp kan een site moeilijk te gebruiken maken en de gebruikerservaring negatief beïnvloeden – en dat kan potentiële klanten afschrikken. Het kan het voor hen ook moeilijk maken om de producten of diensten die uw bedrijf aanbiedt te begrijpen. Een goed ontworpen site daarentegen kan het klanten gemakkelijk maken om te vinden wat ze zoeken, de producten en diensten te begrijpen, en vertrouwen te hebben in hun aankoop. Het kan een effectief verkoopinstrument zijn en een waardevolle bron van informatie voor klanten.

Hoe webdesign de gebruikerservaring beïnvloedt

De gebruikerservaring is alles wat iemand doet wanneer hij met uw website interageert. Dit omvat de manier waarop ze op de site komen en het gemak waarmee ze door de pagina’s kunnen navigeren. Het gaat ook om hun emotionele reactie op de site. Een slecht webdesign kan al deze zaken beïnvloeden, waardoor het voor klanten moeilijk wordt om op de site te komen, door de pagina’s te navigeren en de boodschap te begrijpen.

 

Als u een WordPress website laat maken zal hier rekening mee worden gehouden. Als het laden van de site lang duurt, als pagina’s niet duidelijk of moeilijk te navigeren zijn, of als de site onoverzichtelijk is, zullen klanten minder snel terugkeren. Het verbeteren van de gebruikerservaring kan leiden tot betere resultaten bij zoekmachines en een hoger conversiepercentage. Het kan ook leiden tot minder klachten van klanten.

De elementen van webdesign

Webdesign is een kunstvorm. Het is een proces dat veel verschillende aspecten en activiteiten omvat. Voordat u begint met het ontwerpen van uw site, moet u beslissen wat uw doelen zijn. Wat wilt u met de site bereiken? Probeert u meer klanten te krijgen, loyaliteit op te bouwen of meer informatie te verstrekken? Zodra u een doel voor ogen hebt, kunt u beginnen met het maken van een plan, met inbegrip van een doelgroep, het soort inhoud dat u op de site wilt hebben, en de beste manier om die inhoud te presenteren. In de rest van dit artikel worden de elementen van het webdesign uiteengezet, zodat u beter begrijpt hoe ontwerpers het ontwerpproces benaderen. Het maken van een geweldige website begint met een solide basis voor webdesign.

Tips voor een goed webdesign

Er zijn veel verschillende tools voor het maken van een website, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Geen enkel platform is het beste voor alle doeleinden, dus het is belangrijk om het juiste platform voor uw bedrijf te kiezen. Klanten geven niets om de technologie achter uw website. Ze willen gewoon snel en gemakkelijk vinden wat ze zoeken. Uw website is slechts zo succesvol als de hosting service die u gebruikt. Het moet betrouwbare, consistente service, en het moet in staat zijn-upgrade als uw website groeit. Welke inhoud u op uw website zet kan een groot verschil maken in hoe klanten u zien. Te veel informatie geven kan echter net zo schadelijk zijn. Er zijn veel verschillende ontwerpstijlen. Zorg ervoor dat de stijl die u kiest geschikt is voor uw bedrijf. Er ontstaan voortdurend nieuwe technologieën en trends in design. Zorg ervoor dat u de huidige trends bijhoudt en op de hoogte bent van nieuwe technologieën die uw website ten goede kunnen komen.

Trends in webdesign

Eens in de zoveel tijd is er een belangrijke verandering in webdesign. Deze veranderingen duiken op, en dan is er een nieuwe trend. De beste manier om op de hoogte te blijven is het volgen van blogs en websites uit de branche, of het abonneren op nieuwsbrieven over webdesign. Er zijn ook conferenties, seminars en webinars, waar deskundigen hun kennis delen.

 

– Typografie – Dit is een van de belangrijkste aspecten van webdesign. Het kan het merk beïnvloeden, de stemming en zelfs leiden tot een betere betrokkenheid bij de inhoud.

– UI (User Interface) – Dit is de manier waarop de gebruiker interageert met de website. Het doel is een naadloze ervaring te creëren die geen inspanning van de gebruiker vergt.

– Parallax – Dit is een techniek die wordt gebruikt om een gevoel van diepte te creëren en een website aantrekkelijker te maken.

– Responsive Design – Dit zorgt ervoor dat de website er goed uitziet, ongeacht het apparaat waarmee hij wordt bekeken.

– Mobile First – Dit is een trend die al een paar jaar bestaat. Het betekent dat ontwerpers moeten beginnen met de mobiele versie van de website en deze vervolgens moeten verbeteren voor andere platforms.

– Kunstmatige intelligentie – Deze technologie gebruikt machine learning en natuurlijke taalverwerking om real-time communicatie tussen de website en de gebruiker tot stand te brengen.

DIY webdesign

Het is belangrijk om te onthouden dat DIY webdesign riskant kan zijn, vooral voor nieuwe bedrijven. U wilt dat uw website een goede eerste indruk maakt en uw merk effectief communiceert. U wilt ook dat hij gemakkelijk te navigeren is en potentiële klanten aantrekt. Een slecht ontworpen site kan klanten wegjagen. Of hij kan zo moeilijk te navigeren zijn dat klanten het opgeven om te vinden wat ze zoeken. Een slecht webdesign kan ook uw ranking bij zoekmachines schaden. Door een professionele webdesigner in te huren, kunt u ervoor zorgen dat uw site er goed uitziet en goed functioneert. Een professionele ontwerper weet welke stijlen het beste werken voor verschillende branches en weet wat zoekmachines zoeken in een goed ontworpen website. Hij of zij kan u helpen een website te maken die een goede eerste indruk maakt en u zal helpen uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Professionals zijn op de lange termijn meestal goedkoper omdat ze in minder tijd een product van hogere kwaliteit kunnen maken.