Webagogo
Image default
Aanbiedingen

Fervent gamer? Dan liggen RSI klachten op de loer. Zo voorkom je ze!

Ben jij een fervent gamer? Dan liggen RSI klachten op de loer. RSI klachten komen niet alleen bij kantoorbanen voor, maar helaas ook onder gamers. Een muisarm is bijvoorbeeld een veelvoorkomende klacht bij RSI. Maar RSI omvat nog veel meer dan alleen een muisarm. Eigenlijk vallen hier alle klachten aan de rug, nek, schouders, armen, handen en polsen onder, die veroorzaakt zijn door te lang in een verkeerde houding te zitten/hangen. RSI door gaming komt vaker voor dan je denkt. Het zijn echt niet alleen de mensen op kantoor die er last van hebben. Benieuwd hoe je RSI klachten kunt voorkomen? Lees onze drie tips hieronder!

 

Tip 1: zorg dat je een goede zithouding aanneemt

 

RSI klachten hangen eigenlijk altijd samen met een verkeerde zithouding. Hoe fijn is het om tijdens het gamen lekker onderuit op de bank of stoel te zakken? Doe dit meerdere uren per dag en je zult er al snel spijt van krijgen. Een goede zithouding tijdens het gamen is key om klachten aan de rug, nek, schouders, et cetera te voorkomen. Dit geldt uiteraard niet alleen bij het gamen op een pc, maar ook wanneer je jouw favoriete spelletje op een laptop speelt. Door te kiezen voor een verstelbaar bureau en een verstelbare bureaustoel (en die ook op de juiste manier af te stellen!), neem je automatisch de juiste houding aan.

 

Tip 2: gebruik een laptop altijd in combinatie met een verhoger

 

Game je op een laptop? Dan is de kans groot dat het beeldscherm te laag staat om comfortabel te kunnen gamen. Zet je laptop plat op het bureau neer en je moet eigenlijk continu naar beneden kijken. Dit zorgt voor een grote belasting van je nekspieren, wat vervolgens uit kan stralen richting schouders en armen. Gebruik een laptop daarom ook altijd in combinatie met een verhoger.

 

Tip 3: investeer ook de in randapparatuur zoals een goede muis

 

Voor veel gamers is grafische kwaliteit ontzettend belangrijk. Zij hebben een hoop geld over voor het allerbeste beeldscherm. Vaak blijft er dan niet veel geld meer over voor goede randapparatuur zoals een ergonomische muis. Vergis je echter niet in het belang van een comfortabele muis en een toetsenbord van goede kwaliteit. RSI klachten kunnen ook ontstaan wanneer je de muis te krampachtig moet vasthouden, bijvoorbeeld.

 

https://azerty.nl/

Gerelateerde artikelen

Zoek niet langer, want deze opticien in Antwerpen levert maatwerk

Waarom aankopen doen tijdens Black Friday 2021

Een paard hebben, wat komt erbij kijken?