Webagogo
Image default
Winkelen

Zelf polygel nagels zetten

Al vele malen heb ik de blog artikelen van polygel langs zien komen en iedere keer vroeg ik mij af of polygel ook iets voor mij is. Nu had ik het geluk dat ik speciaal voor dit artikel een polygel set mocht uitproberen van Poly Gel Shop. Zij waren zo aardig om mij een pakket op te sturen, zodat ik zelf de voordelen en nadelen zou kunnen ervaren. Dat liet ik me natuurlijk niet twee keer zeggen! Ik ging er vol voor en deel in dit artikel mijn bevindingen.

Mijn polygel pakket 

Ik koos voor de set met 3 lichte kleurtjes. In de set is in principe alles aanwezig voor het zetten van polygelnagels. Ik had dus het geluk dat ik niets meer extra hoefde aan te schaffen. Dolblij was ik toen ik de volgende dag al mijn pakket op de deurmat vond. Polygel Shop biedt namelijk een 24 uur levering aan waardoor ik mijn pakket mega snel in huis had.

In het pakket zaten de 3 kleuren polygel die ik had uitgekozen. Ik opende natuurlijk meteen de dopjes om te kijken of de kleuren er hetzelfde uitzagen als op mijn browser en dit bleek inderdaad het geval te zijn. Er zat een hele mooie nude tint bij waar ik helemaal gek op ben, maar ook een prachtig roze tint en een meer transparante kleur voor een natuurlijke look. Omdat ik natuurlijk gek ben op de kleur nude besloot ik deze als eerste te gaan gebruiken. Verder zaten in het pakket de dual forms, de slip solution, een penseeltje om de polygel aan te brengen, een handige clip en een glaasje om de slip solution in te doen.

Polygel zelf aanbrengen 

Met het penseeltje begon ik de polygel op de dual form aan te brengen. Dit was nog even wat moeilijker dan verwacht. Het vereiste enige handigheid die ik nog niet had ontwikkeld, maar na de derde nagel moet ik zeggen dat dit geheel weg was. Ze zeggen dat het gebruik van dual forms voor 80% aan tijd wegneemt. Dat kan ik goed geloven, want na het aanbrengen op de dual form en het op de nagel drukken van de dual form is de nagel eigenlijk direct klaar.

Ik merkte dat de dikte van het laagje polygel in de dual form erg belangrijk is. Zo wil je niet een te dikke laag aanbrengen, want dan krijg je ook een erg dikke nepnagel en dat is niet fijn. Ook wil je geen te dunne laag aanbrengen, want dan kan je vervolgens gemakkelijk door de polygel heenkijken en dat is niet zo mooi. Gelukkig kan je makkelijk extra polygel aanbrengen of juist weghalen om de juiste hoeveelheid en de juiste dikte te creëren. 

Het resultaat 

Mijn nagels bleven erg lang mooi zitten. Ik merkte dat mijn eerste 2 nagels er wat minder mooi uitzagen, omdat het natuurlijk nog een heel nieuw proces voor mij was. Echter zagen de laatste nagels er geweldig uit! Ik weet dan ook zeker dat wanneer de nagels helemaal uitgegroeid zijn ik sowieso opnieuw zelf een set polygel op mijn nagels ga aanbrengen. Ik kan het iedereen aanbevelen!

https://www.polygelshop.nl/