Webagogo
Image default
Woning en Tuin

Henco perskoppelingen voor de badkamerinstallatie

Henco staat voor slimme installatietechniek 

De belangrijkste focus van Henco perskoppelingen en buis ligt vooral op het installeren van de aan- en afvoerleidingen voor het water t.b.v. de wastafel in de badkamer en de douche of het toilet. Het Belgische bedrijf uit Herentals heeft een systeem van leidingen en koppelingen voor water en gas ontwikkeld dat uiterst flexibel is en een gemakkelijke aanleg mogelijk maakt. Daarnaast is met de juiste wijze van aanleg – het lussen van de leiding naar de tappunten in bijvoorbeeld een ringleidingsysteem – zelfs de bacteriegroei in het leidingsysteem bij stilstaand water in zijn geheel te voorkomen. Dit materiaal kan geïnstalleerd worden door de vakman maar leent zich ook uitstekend voor een eigen montage. Wel is hierbij vaak een perstang noodzakelijk, die is te koop of kan op veel plaatsen ook gehuurd worden. Indien men besluit om de installatie met Henco buis en perskoppelingen zelf uit te voeren zijn er, naast het precies gebruiken en monteren volgens voorschrift van de fabrikant, ook een aantal algemene zaken waar men rekening mee moet houden bij het uitvoeren van installatie werkzaamheden in de badkamer met Henco koppelingen en flexibele buis in het algemeen.

 

Zelf installeren met Henco

Vooraf dient men zich goed te oriënteren op de voorschriften t.a.v. het zelf aanleggen van de leidingen en koppelingen. Los of deze nu van Henco zijn of van een ander merk. Aan welke eisen dient de installatie te voldoen en mag men deze zelf aanleggen en aansluiten. Bij water waarschijnlijk geen probleem maar bij het leggen van de Henco gasbuis is het zeker noodzakelijk om nader te bezien of zelfmontage toegestaan is. In het algemeen dient u ook goed te letten op het te gebruiken diameter van de buis, deze is afhankelijk van een aantal factoren zoals de functie en het formaat van het toestel waar de gasbuis op aangesloten zal worden. Dit is overigens ook de vraag in het geval van het aanleggen van een watertoevoer, of dit nu een flexibele of een koperen leiding betreft. Het gebruiken van een te kleine diameter voor de leiding en de perskoppelingen gaat ten koste van het comfort en soms zelfs van de correcte werking van b.v. de hoofddouche in de badkamer. 

Knel en kliksystemen maken het ook makkelijk

Het werken met knelkoppelingen hoort hierbij immers tot het verleden en ook het solderen, wat de meeste particuliere installateurs niet voldoende beheersen, kan achterwege blijven. Henco heeft overgangskoppelingen in het assortiment indien er aangesloten dient te worden op bestaand leidingwerk. Een ander voordeel is dat er minder koppelingen noodzakelijk zijn omdat de Henco buis flexibel is en tevens een kleine bochtradius heeft zodat er veel met de leiding zelf gedaan kan worden i.p.v. overal koppelingen tussen te hoeven plaatsen. 

Meer dan installatiemateriaal voor de badkamer

Voor al uw Henco koppelingen en buis voor water en gas is Sani-bouw om een aantal redenen een geschikte leverancier. Voor veel artikelen geldt, vandaag besteld morgen geleverd omdat er heel veel op voorraad is. Ook niet onbelangrijk zijn de netto prijzen. Deze zijn uiterst gunstig, niet alleen voor Henco koppelingen en de flexibele buis, maar ook voor heel veel andere producten. Of het nu installatiemateriaal van Henco zijn, bouwmaterialen, sanitair of tegels zijn, kijk gerust eens in de webshop van de badkamer en tegelspecialist Sani-bouw die ook in België bezorgt.