Webagogo
Image default
Woning en Tuin

Koop of huur, hoe wil je wonen?

De huizenmarkt in Nederland is flink overspannen. Met name in de randstad zijn de huizenprijzen geëxplodeerd. De lage rente is de belangrijkste oorzaak voor de snelle stijging. Daarnaast worden er te weinig nieuwe huizen gebouwd. Als resultaat hiervan blijven mensen in hun huidige woning zitten en stokt de doorstroming. Hierdoor is het voor starters bijna onmogelijk om een huis te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld je huis nu misschien wel goed verkopen. We geven je in dit artikel het een en ander aan informatie. Wil jij ook snel je huis verkopen in Noord-Hollandc? Lees dan verder. 

Huurmarkt ook onder druk

Naast de markt voor koopwoningen staat ook de markt voor huurwoningen en -appartementen onder druk. In de sociale sector bestaat regulering, maar in de vrije sector rijzen de prijzen de pan uit. Starters die niet in aanmerking komen voor sociale huur, vallen tussen wal en schip. De huren in de vrije sector zijn veel te hoog en een hypotheek is, zeker als er ook nog sprake is van een studieschuld, buiten bereik.

Snel huis verkopen Noord Holland na een scheiding

Als alles goed gaat qua baan en relatie, dan kun je zonder problemen in je koophuis blijven wonen. Er kunnen echter onvoorziene situaties optreden waardoor je je huis snel moet verkopen. Een echtscheiding waarbij beide partners de hypotheek niet zelf kunnen dragen, is een veel voorkomende reden om je huis snel te moeten verkopen. Ondanks de hoge vraag naar koophuizen, is het niet altijd vanzelfsprekend dat je jouw huis snel kunt verkopen. Aangezien de maandlasten wel doorlopen en vaak een van beide partners een andere woning moet zoeken, kan dit tot schulden leiden. Het is aan te raden om snel hulp in te schakelen, ook als je in Noord Holland snel je huis wilt verkopen.

Koop versus huur

Of je beter af bent in een koop- of in een huurhuis, hangt van je persoonlijke situatie af. Zowel koop als huur hebben voor- en nadelen. Een groot voordeel van huur is dat je flexibel bent. Je kunt de huur meestal op een korte termijn opzeggen en je hoeft je natuurlijk niet druk te maken over het verkopen van je oude woning. Nadeel van huur is dat je financieel niets opbouwt. Je betaalt elke maand huur en daar krijg je woonruimte voor terug. Een koopwoning is je eigendom en gedurende de looptijd los je je hypotheek af. Daarnaast houdt je huis een hoge waarde. Een koophuis biedt je financiële zekerheid.