Webagogo
Image default
Woning en Tuin

Hoe krijg ik mooie vlammen in mijn open haard?

Wie thuis een prachtige houtkachel of een stijlvolle open haard heeft staan, wil deze natuurlijk optimaal kunnen gebruiken. Dat betekent dat je open haard efficiënt moet werken, veilig moet zijn en, natuurlijk, een prachtige vlammen show moet geven. Door goed haardhout te kopen bij Golden Flame in Alkmaar en dat op de juiste manier te gebruiken, kun je zelf veel doen om een mooi vlammenspel in je open haard te creëren. Maar…. hoe doe je dit slim? Waar moet je op letten als je het beste van het beste wilt en jouw open haard optimaal wilt kunnen gebruiken? De adviezen in dit artikel helpen je op weg om straks

Kies voor kwalitatief bovengemiddeld goed haardhout

Voor een garantie op de beste openhaard vlammen is vooral het haardhout dat je koopt van groot belang. Koop daarom jouw haardhout altijd bij een professioneel houthandelaar. Door je haardhout te kopen bij Golden Flame Alkmaar zet je al een belangrijke stap. Kenmerkend voor goed haardhout is dat het voldoende gedroogd is, waardoor het vochtpercentage relatief laag is, gemiddeld rond de 20 procent. Hierdoor brandt het hout geleidelijk en krijg je een mooi vlammenspel. Goed haardhout heeft verder een goede lengte en breedte, zodat het goed in de open haard gelegd kan worden.

Kies voor de juiste houtsoort

Verder is ook het soort hout in je open haard bepalend voor de mate waarin je mooie vlammen krijgt. Een houtsoort die bekend staat om de fraaie vlammenshow die je daarmee kunt creëren, is berkenhout. Deze houtsoort zorgt voor prachtige vlammen. Een minpunt is wel dat berkenhout relatief snel opbrandt, waardoor je het vaker moet bijvullen. Heb je liever een houtsoort die wat langzamer brandt en een constante warmteafgifte biedt? Dan kun je beter kiezen voor eikenhout of essenhout. Die houtsoorten zijn idealer om te gebruiken voor een langdurig gebruik. Bij het haardhout kopen bij Golden Flame Alkmaar moet je bovenstaande goed in de gaten houden.

Laat je eventueel adviseren door de houtspecialist

Ovengedroogd haardhout is bij het haardhout kopen bij Golden Flame Alkmaar een van de beste keuzes die je kunt maken. Je weet dan zeker dat je over bovengemiddeld goed haardhout beschikt, waar je een prachtige vlammenzee in je open haard kunt maken. Twijfel je over je keuze? Neem dan gerust contact op met de houtspecialist voor tips en adviezen!