Webagogo
Image default
Woning en Tuin

Last van een lage waterdruk? Dit is wat je kan doen

Ieder huis heeft een aansluiting op de waterleiding. Water is essentieel in ons dagelijks leven. We drinken het en we koken ermee. Daarnaast wassen we ons onszelf en onze kleren met kraanwater. Ook hebben we water nodig om ons huis, fiets, auto en overige spullen schoon te maken. Zeker in een gezin met opgroeiende kinderen is het beroep op stromend water hoog. Daar komt bovenop dat het watergebruik in pieken plaatsvindt. In de ochtend wil iedereen onder de douche en natuurlijk draait de wasmachine al. ’s Avonds is er in de meeste gezinnen een tweede piekmoment. De vaatwasser gaat aan en het hele gezin wil fris gewassen naar bed.

Soft Water Systems drukverhoger

Als er niets met de hoofdkraan of de leidingen aan de hand is, dan kan het zijn dat de waterdruk in jouw wijk lager is dan gemiddeld. Om toch voldoende waterdruk in huis te hebben, kun je een drukverhoger van Soft Water Systems laten installeren. Dit is een pomp waarmee de druk in je leidingen actief verhoogd wordt. Met een drukverhoger heb je geen last meer van een lage waterdruk.

Waterdruk

Normaal gesproken kun je probleemloos op verschillende plekken in het huis gebruik maken van stromend water. Dit is te danken aan de waterdruk. Zolang de waterdruk hoog genoeg is, kun je gemakkelijk op meerdere punten in huis de kraan opendraaien. Als de waterdruk echter te laag is, ontstaan er problemen. Er is dan te weinig water beschikbaar. Als je bijvoorbeeld onder de douche staat en iemand anders vult een emmer water, dan komt er ineens veel minder water uit de douchekop. Als de druk veel te laag is, wordt het douchewater zelfs koud. Dit gebeurt omdat er zo weinig water door de warmwaterleiding stroomt, dat de CV ketel of warmtepomp het niet meer detecteert. Deze slaat dan af en het water blijft koud. 

Controleer de hoofdkraan en leidingen

Wanneer je last hebt van een lage waterdruk, kan het zijn dat er een simpel probleem bij je hoofdkraan zit. Kijk altijd eerst of deze wel volledig open staat. Als dat zo is, draai hem dan een keer dicht en weer open. Als dit het probleem niet oplost, dan kan er ergens anders in de hoofdleiding een verstopping zitten. Je kunt dan het beste een professional inhuren om dit uit te zoeken en waar mogelijk te repareren.