Webagogo
Image default
Vervoer en transport

Hoe ver kan je rijden met een scooter?

Hoe ver je kan rijden met een scooter ligt aan het type scooter dat je hebt, ook speelt het gewicht een rol. Ga je bijvoorbeeld met twee personen rijden, dan zal de scooter minder zuinig rijden. Een andere factor is de bandenspanning, er vallen veel kilometers te winnen door regelmatig je banden op te pompen. In dit artikel maken we onderscheid tussen een elektrische scooter en een benzinescooter. 

Hoe ver kan je rijden met een e-scooter? 

Op deze vraag is helaas geen direct antwoord, de actieradius (het bereik) van de scooter kan verschillen van ongeveer 40 kilometer tot 200 kilometer. Er zijn wel een aantal opties om ervoor te zorgen dat je een groter bereik hebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra accu te kopen, informeer hiernaar bij de verkoper. Ga je een e-scooter kopen bij EZ-chopper? Dan is het bij sommige modellen mogelijk om een grotere/extra accu aan te schaffen. Voor een geringe meerprijs haal je veel meer plezier uit je scooter. Let bij aankoop ook op het type accu van de scooter, een lithium-ion accu (ook wel lithium accu genoemd) is sneller opgeladen. Hierdoor kun je sneller weer op weg als de accu van de scooter leeg is. Naarmate de scooter ouder wordt, is het verstandig om de oplader mee te nemen. Je kunt dan tijdens je werk of een tussenstop de scooter opladen, let wel goed op dat de oplader niet nat wordt.

Hoe ver kan je rijden met een benzinescooter?

Ook op deze vraag is geen direct antwoord. De actieradius is sterk afhankelijk van het type scooter en hoe je er mee rijdt. Ook zorgt het opvoeren (officieel verboden) voor een hoger verbruik van de scooter. De scooter moet meer toeren draaien, waardoor een hoger vermogen uit de motor komt. Hoe meer kracht er wordt opgewekt hoe sneller je tank leeg is.

Een scooter heeft vaak een tank van vijf liter en een bereik van 1 op 30. Omgerekend is dit een bereik van 150 kilometer. 


Je hebt dus verschillende opties als je een scooter gaat kiezen. Soms is het mogelijk om een scooter te proberen, zo kun je aanvoelen hoe deze rijdt. Ook is er verschil in gebruik, de een zal de scooter gebruiken voor een zomerse rit, de ander gebruikt hem om dagelijks naar het werk te rijden. Vaak kiezen mensen bij de tweede optie voor een zuinige en praktische scooter.