Webagogo
Image default
Woning en Tuin

Rioolprobleem in Antwerpen? Blijf er niet mee zitten!

 

 

Een verstopping van je riool gaat je niet in de koude kleren zitten, het heeft invloed op je hele leven. Douchen kan niet want het water loopt niet weg, toilet gebruiken kan ook niet en ook de afwas blijft staan. Problemen met de riolering kunnen kortom voor veel overlast zorgen. Blijf er niet te lang mee lopen, ontstoppingsdienst in Antwerpen lost een verstopte leiding snel voor je op. Doordat het een lokaal bedrijf is, zijn zij vaak dezelfde dag nog bij je thuis.

Wat doet de ontstoppingsdienst?

Zodra je contact opneemt met de ontstoppingsdienst in verband met je rioolprobleem, komen ze in overleg bij je langs. De ontstopper zal in eerste instantie een inspectie doen. Hij brengt in kaart waar het probleem zit en wat de ernst van het probleem is. In het geval van een simpele verstopping, zal het probleem binnen afzienbare tijd op zijn gelost. Het kan echter ook een hardnekkige verstopping zijn of een ander defect, zoals verzakking of schade. Dit komt aan het licht tijdens de inspectie, als dit het geval is, kost dit vaak meer tijd en geld. Het kan zo zijn dat (een deel) van het riool vernieuwd moet worden. Voordat de vakman aan de slag gaat, zal de gang van zaken eerst overlegd worden. De mogelijke kosten en de tijd die het gaat kosten worden voor aanvang besproken en overlegd. De vakman heeft de juiste spullen bij zich om de meeste gevallen van verstopping dezelfde dag te verhelpen. Doordat het een lokaal bedrijf is, is de vakman op de hoogte van eventuele rioolproblemen in de buurt. Mochten er meer mensen in de omgeving hetzelfde probleem hebben, dan zit het probleem misschien niet bij jou thuis.

Zelf ontstoppen

Een verstopping is in bepaalde gevallen ook door jou zelf op te lossen. Het eerste wat je hiervoor nodig hebt is een plopper, hiermee trek je een vacuüm in de getroffen leiding en kan het zijn dat een eventuele prop los schiet. Wanneer dit niet helpt is een tweede optie om een vloeibaar ontstoppingsmiddel te gebruiken, doe dit wel altijd volgens de gebruiksaanwijzing anders kan het schadelijk zijn voor de leidingen. Als ook dit niet helpt wordt het tijd om een ontstopper in te schakelen, zelf verder gaan kan leiden tot schade aan de leidingen.