Webagogo
Image default
Mode en Kleding

Hoe besparen op de aankoop van een jurk voor een bruiloft

Vier keer per jaar uitgenodigd worden voor een bruiloft, het is geen uitzondering als je achteraan in de 20 bent. Toevallig is dat ook net de periode dat je wil investeren in een woning, in je eigen bruiloft of een babyuitzet. Bruiloften van vrienden zijn superleuk maar het voelt wrang als je je duurverdiende centen moet uitgeven aan meerdere jurken voor bruiloften. Komen daar nog de vrijgezellenfeesten en cadeaus bij. Met onderstaande tips kan je al zeker besparen op de jurken.

Ruil met je vriendinnen

Organiseer een kleding swap bij je thuis. Iedereen neemt een cocktailjurk of zwart jurkje mee. Dan zoeken jullie uit welk jurkje het best past bij iemand anders dan de eigenares. Zorg ervoor dat iedereen met een ‘nieuwe’ jurk naar huis gaat. Na het trouwseizoen (van half juni tot half september) worden de geleende jurken teruggegeven. Ook juwelen, handtassen en schoenen wisselen even van eigenares.

Van lang naar kort

Heb je nog een lange jurk van toen je bruidsmeisje was? Laat er een korte cocktailjurk van maken, draag er een riem of een bolero bij en met een ander paar leuke schoenen blaas je die oude jurk nieuw leven in. Online kan je genoeg inspiratie opdoen, zoals bij JJ’s House in het assortiment ‘jurken voor bruiloft’.

Koop één veelzijdige jurk

Koop één jurk in een basiskleur die je makkelijk kan combineren en schuim er alle bruiloften mee af. Wat maakt het uit dat telkens dezelfde vriendengroep uitgenodigd is. Dezelfde jurk opnieuw dragen is niet ‘unfashionable’, het is gewoon slim. Verander alleen bij elk trouwfeest de juwelen, handtas en schoenen.

Draag een jurk die je al hebt

De goedkoopste jurk is degene die al in je kast hangt. Denk je nu echt dat iemand zich zal herinneren dat je die jurk droeg bij Kerstmis vorig jaar, of op een trouwfeest twee jaar geleden? De enige die het zal weten, ben jij.

https://www.jjshouse.com/nl/