Webagogo
Image default
Woning en Tuin

Spullen die je nodig hebt als je op het dak gaat werken

Werk jij als professional in de bouw, als schoonmaker, glazenwasser of gevelbewerker geregeld op daken? Dan heb je absoluut een sterke en betrouwbare rolsteiger nodig om jouw werk veilig te kunnen doen. In dit blog kun je lezen welke onderdelen, accessoires en spullen je als dakwerker, doe-het-zelver, schoonmaakbedrijf of klussenbedrijf echt nodig hebt om goed en veilig op daken te kunnen werken.

Een betrouwbare rolsteiger met sterke wielen

Wie regelmatig op daken bezig is voor zijn of haar werk, heeft hoe dan ook een officieel gecertificeerd en dus veilige rolsteiger nodig. Let er daarbij op dat je een rolsteiger koopt met sterke en betrouwbare wielen, zodat je de stevige gemakkelijk kunt verplaatsen als dat nodig is. Wielen voor onder je rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net. Dat klinkt leuk, denk je misschien. Maar een steiger wordt toch inclusief wielen geleverd? Dat klopt, maar lang niet elke steiger is voorzien van wielen. Terwijl wielen cruciaal zijn om je steiger snel, gemakkelijk en soepel te kunnen verplaatsen als dat nodig is.

Regel de juiste veiligheidsspullen

Wie op een veilige manier op hoogte aan het werk wil, kan natuurlijk niet zonder de juiste beschermingsmiddelen. Veiligheidsspullen horen erbij en voorkomen ongevallen en letsel. Cruciaal is natuurlijk het dragen van een valhelm als je op meer dan 2 meter hoogte werkzaamheden uitvoert. Ook veiligheidsschoenen, een vallijn, een valharnas en/of, als dat nodig is, dakrandbeveiliging kunnen een hoop ellende en narigheid voorkomen bij het werken op (grote) hoogte.

Een rijbewijs waar je je steiger mee mag vervoeren

Een belangrijk aandachtspunt voor dakwerkers die regelmatig op locatie werken op hoogte en daarvoor een (grote) rolsteiger moeten vervoeren, moeten er rekening mee houden dat ze over het juiste rijbewijs beschikken. Met een standaard B-rijbewijs mag je in principe met een aanhanger rijden tot 750 kg. aan laadvermogen. Is je steiger met toebehoren echte zwaarder, dan moet je over een zogeheten BE-rijbewijs beschikken. Hiervoor moet je een ander examen afleggen dan het standaard rijexamen voor personenauto’s! Houd hier goed rekening mee, want de boetes voor dit soort verkeerszaken zijn niet misselijk.

De juiste gereedschappen

Uiteraard heb je bij hoge werkzaamheden de goede gereedschappen nodig. Denk aan verf, kwasten, een lasbrander, een hamer, schroefboormachine, et cetera. Deze gereedschappen kun je, mits goed geplaatst, kwijt op de steiger die je gebruikt.