Webagogo
Image default
Hobby en vrije tijd

Volg een taiko workshop in Antwerpen

Taiko drum is een heus spektakel om te aanschouwen en uit te voeren. Deze traditionele Japanse kunst met trommels laat geen mens onberoerd. Maar wist u dat u dit zelf ook kunt leren, gewoon hier in België? Bij Araumi Daiko in Antwerpen is het mogelijk om een workshop over taiko te volgen. Deze academie is meer dan 20 jaar geleden opgericht door Grete Moortgat. Zij leerde taiko drum kennen in Japan en leerde de kunst van de grootmeesters in het vak. Haar missie werd vervolgens om deze kunstvorm in België te verspreiden, en daar is ze aardig in geslaagd. Wordt u haar volgende leerling?

Taiko leren is helemaal niet moeilijk

Misschien denkt u dat taiko drum te moeilijk is voor u. Het ziet er immers allemaal heel spectaculair en indrukwekkend uit. Wanneer u zo’n taiko workshop volgt, zult u echter merken dat dit heel goed meevalt. Iedereen kan taiko leren spelen, ongeacht uw leeftijd, geslacht of grootte. Het belangrijkste is dat u een grote dosis enthousiasme en motivatie heeft, dan komt al de rest vanzelf. Het is mogelijk om een introductieles te volgen voor slechts 10 euro om te achterhalen of taiko iets voor u zou zijn. Wilt u graag taiko aanleren in groep met uw hele vereniging? Ook dat is mogelijk. Araumi Daiko organiseert namelijk ook taiko bootcamps. Tijdens zo’n taiko bootcamp traint u enkele dagen lang intensief om een of meerdere taiko stukken te leren. Dit is bijvoorbeeld ideaal als activiteit voor een teambuilding.

Ontdek snel meer

Heeft dit uw interesse gewekt? Schrijf u dan snel in voor een taiko workshop of bootcamp naar keuze via hun website. U vindt er ook meer informatie over de performances die ze geregeld uitvoeren, indien u interesse heeft om hen eens in levenden lijve bezig te zien. Aarzel zeker niet om vragen te stellen als er nog onduidelijkheden zijn, ze helpen u graag verder.