Webagogo
Image default
Bedrijven

Zelf een dag schipper zijn in Giethoorn

Giethoorn is een toeristische aanrader. De liefhebbers van gezellige drukte kunnen zich prima vermaken in dit schilderachtige dorpje met zijn vele terrassen, bijzondere bruggetjes en originele woningen. Maar omdat Giethoorn midden in een waterrijk gebied ligt is het ook een ideale gelegenheid om een punter te huren bij bootverhuur Giethoorn. Het leuke daaraan is, dat je zelf de boot mag besturen en niet verplicht bent om een vaste route te varen. Je zal zien dat je jezelf na een paar minuten varen al een echte schipper voelt. 

Eenvoudig te besturen 

Een punter is een traditioneel vaartuig met een platte bodem. Het is geschikt om ermee door ondiep water te varen met behulp van bomen. Van oorsprong werd een punter gebruikt door de boeren om het vee naar het land te vervoeren en om de rietoogst op te halen van de velden. De punters die worden gebruikt voor toerisme zijn door de punterwerf.com gemoderniseerd. Ze zijn stabieler en voorzien van banken, zodat je met maximaal 8 personen kunt varen. Om de punter voort te bewegen wordt een elektrische motor gebruikt, die werkt op een accu. De bediening van de motor is niet moeilijk. 

Kaart van de waterwegen 

Het leukst als je een punter huurt is het om zelf een leuke vaartocht uit te zetten. De verhuurder van de boot geeft een kaart van de waterwegen mee, zodat je niet kunt verdwalen. Houd er rekening mee, dat het gebied uitgestrekt is. De boot vaart niet zo snel en daardoor kan het lang duren voordat je een bestemming hebt bereikt. Aanraders voor de liefhebbers van de natuur zijn het dorpje Dwarsgracht en Giethoorn Noord. Wie liever de drukte opzoekt kan het beste naar Giethoorn Zuid gaan. Een tocht over de Beulakerwijde is ook de moeite waard.