Webagogo
Image default
Bedrijven

Volwassen worden

Vanaf dat je 18 jaar bent ben je officieel volwassen. Zo voel je je echter niet altijd. Dingen beginnen serieus te worden en je zult ook moeten beginnen met dingen te betalen zoals een zorgverzekering en je eigen risico. Je krijgt wel zorgtoeslag en studiefinanciering wanneer je studeert, maar dit is meestal niet genoeg. Daarom zul je waarschijnlijk ook een bijbaantje moeten nemen naast je school. Het voelt alsof het echte leven gaat beginnen omdat je nu zelf dingen moet betalen.

Op jezelf wonen

Wanneer je een paar jaartjes ouder bent wil je misschien wel op jezelf gaan wonen. Maar hoe ga je dit betalen? Je kunt een huis huren en een huis kopen. Wanneer je een vast contract hebt is het handig om een huis te kopen. Natuurlijk alleen als je hier zelf ook klaar voor bent. Wanneer je een huis gaat kopen zul je geld moeten lenen, bijvoorbeeld voor de inrichting van je huis. Daarom is het belangrijk om uit te gaan zoeken hoeveel je kan lenen voor de inrichting van je huis.

 

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een huis?

Zoals eerder aangegeven is het financiële stuk heel belangrijk. Je kunt namelijk geen huis kopen als je er geen geld voor hebt. Ga daarom kijken hoeveel je kan lenen voor de inrichting van een huis. Bekijk altijd meerdere woningen voordat je een keuze maakt. Bekijk ook woningen die wellicht niet je eerste keuze zijn. Het is altijd goed om diverse woningtypes in je prijsklasse te bekijken. Zo kun je de woningen goed met elkaar vergelijken en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Let op de mogelijkheden die de woning biedt. Houd hierbij niet alleen rekening met je huidige situatie, maar ook met toekomstplannen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid voor een uitbouw van het huis. Ook dit is een duur.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/