Webagogo
Image default
Gezondheid

Add behandeling

Ben jij opzoek naar de juiste ADD Behandeling? Lees deze blog dan verder. ADHD/ADD vindt plaats bij 1 tot 4% van de kinderen. Een derde geeft aan op latere leeftijd nog steeds van de symptomen last te hebben. Nog een derde geeft aan verminderde symptomen te hebben en nog een derde geeft aan geen symptomen meer te hebben. Het is dus zeker mogelijk om de symptomen te verminderen of in het beste geval ervan af te komen. Maar wat is ADD eigenlijk? En hoe vind je de juist ADD Behandeling? Dat lees je in deze blog!

 

Wat is ADD?

ADD staat voor Attention Deficit Disorder. Het is een sub – type van het welbekende ADHD. Bij ADHD staat het hyper gedeelte op de voorgrond maar bij ADD staat het aandacht tekort in de spotlight. Heb jij ADD dan kan jij deze symptomen ondervinden:

–        Sneller afgeleid

–        Rusteloos

–        Stemming schommelingen

–        Vergeetachtig

–        Dromerig

–        Probleem oplossend

–        Overgevoelig

–        Slaapproblemen

–        Onbewustheid

Voor een diagnose ga je in gesprek met een psychiater of psycholoog. Maar hoe gaat het nu verder?

 

 

 

De ADD Behandeling

Het doel bij de behandeling van ADD is het verbeteren van de concentratie, leren om je gedrag te sturen, verminderen van onrust en leren omgaan met je klachten. Iedereen is uniek en daarom is er niet een specifieke behandeling voor ADD, daarom wordt er vaak een persoonlijk plan gemaakt om het optimale eruit te halen. Hyeractiviteit en impulsiviteit nemen meestal af tijdens de uberteit. Een geneesmiddel lijkt daarentegen niet van invloed te zijn op het beloop. Wel wordt vastgesteld dat kinderen die staviel behandeld zijn met geneesmiddelen een minder grote kans hebben om verslaafd te raken aan alcohol of nicotine. Met ADD/ADHD is namelijk bekend dat op latere leeftijd de kans op verslaving hoger is. Wil jij nou meer weten over de behandeling van ADD? Lees dan dit artikel over de ADD Behandeling.

 

 

https://www.add-coaching.nl/add-behandeling/