Webagogo
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van jaloezieën

Kiest u voor jaloezieën, dan heeft uw geluk want er zijn nogal wat voordelen, zoals een ruime keuze aan kleuren en materialen. Maar u kunt ook zelf bepalen hoeveel licht u wilt. Tot slot zijn de jaloezieën ook vochtbestendig en kunt u kiezen met of zonder ladderband.

Tips voor het schoonmaken van de jaloezieën

Veel mensen maken de jaloezieën schoon met een doek of een stofzuiger, dit kan geen kwaad, maar voor elk type heb je weer andere aandachtspunten, zeker bij houten jaloezieën moet je hier extra op letten want je gebruikt nooit schoonmaakmiddel op hout. Tot slot is het belangrijk om het te laten drogen zodat er geen onnodige vochtdeeltjes op de stangen achterblijven die afzettingen veroorzaken. Veeg daarom na het reinigen van de jaloezieën de gordijnroeden af ​​met een schone, droge doek. Hang het gordijn vervolgens lange tijd in een vrije positie. Zo drogen de jaloezieën goed en heeft u geen beschadigde jaloezieën.

Jaloezieën zonder boren

Kunststof of aluminium kozijnen zijn te vinden in veel nieuwe of verbouwde woningen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, een belangrijk voordeel. Het grootste nadeel is dat je er meestal niet in wilt graven. Gaten zijn moeilijk te repareren. Het is begrijpelijk dat u op zoek bent naar andere manieren om uw ramen te bekleden met mooie raamdecoratie. Daarvoor hebben wij jaloezieën die kunnen met beugels op klapramen worden geplaatst, zodat u niet in het kozijn hoeft te boren. Bij klapramen kies je het snelste voor jaloezieën met zijgeleiders. Zijgeleiders zorgen ervoor dat de jaloezieën  perfect langs de ramen glijden als de ramen open staan.

Jaloezieën zonder boren kopen

Het verschil tussen shutters en jaloezieën

Op het eerste gezicht lijken ze identiek, maar niets is minder waar. Het grootste verschil is de manier waarop de raamdecoratie wordt bevestigd en de bewegingsmogelijkheden.
Jaloezieën bestaan ​​uit horizontale lamellen die met ijzerdraad bij elkaar worden gehouden. De spijlen kunnen handmatig of elektrisch worden verhoogd. Shutters zijn houten shutters waarvan de lamellen in een stabiele frame aan elkaar zijn bevestigd. Bij het verstellen beweegt het hele paneel mee.