Webagogo
Image default
Woning en Tuin

Wat voor soort rolgordijnen op maat zijn er?

Rolgordijnen zijn nog steeds razend populair en dat komt omdat je rolgordijnen helemaal naar jouw persoonlijke smaak kunt samenstellen. Zo kunt u kiezen uit verschillende stoffen met verschillende eigenschappen. Hier zijn enkele soorten rolgordijnen:
– Mat/semi-transparante stof
– Stoffen verduistering
– Transparante stof
– Speciale stof voor natte ruimtes
– Dubbele gordijnstof
– Dakraam gordijn
Rolgordijnen voor kantel- en klapramen
– Elektrische rolgordijnen

De rolgordijnen schoonmaken

In tegenstelling tot de meeste vouwgordijnen kunnen rolgordijnen niet worden gewassen of chemisch gereinigd. Het heeft te maken met de stofsamenstelling van polyester rolgordijnen. De lijmlaag zorgt voor de benodigde stevigheid van de rolgordijnen en de vuilafstotende afwerking zorgt ervoor dat vuil minder inwerkt op de stof. Door de rolgordijnen te wassen lost de lijm op en verdwijnt de vuilafstotende afwerking. Ondanks de vuilafstotende afwerking worden rolgordijnen toch na verloop van tijd vies. Met regelmatig onderhoud kunt u dit probleem vertragen en oplossen door deze richtlijnen te volgen:
Reinig je rolgordijnen elke 3 maanden met een stofzuiger met een zachte, schone borstel.

Als je rolgordijnen lichte vervuiling hebben, zoals vlieguitwerpselen of waterspatten, kun je ze voorzichtig behandelen met een microvezeldoek en warm water, eventueel met een mild schoonmaakmiddel en geen synthetische stoffen. Knijp de doek goed uit en wrijf niet te hard of te lang op dezelfde plek om beschadiging van de coating te voorkomen. Als je dat toch doet, kunnen er later cirkels verschijnen, in tegenstelling tot het licht.

Rolgordijnen zonder boren

Bent u op zoek naar rolgordijnen zonder boren? Gelukkig ben je helemaal niet afhankelijk van de universele klemhouder, die we eenvoudig kunnen bevestigen zonder te boren. Er zijn immers ook andere oplossingen zoals deze drie producten die u kunt gebruiken:
Dubbele rolgordijnen, moderne aluminium jaloezieën/klassieke houten jaloezieën of Plissés en Duette Shades.