Webagogo
Image default
Bedrijven

Waar laat ik mijn afval bij een verbouwing?

Heb je binnenkort een verbouwing op de planning staan en vraag jij je af wat je met al het afval moet doen? Lees dan verder, want in dit artikel vertellen we je hoe jij van je puin, bouwafval en grofvuil afkomt.

Huur een container

Wanneer je gaat verbouwen komt er onvermijdelijk afval vrij. Om te voorkomen dat je huis of tuin vol ligt met puin, kun je het beste een puincontainer huren bij een afvalbedrijf zoals Renewi. In een puincontainer mag je wand- en vloertegels, oude of kapotte dakpannen, metselwerk en betonresten en bestrating doen. Puincontainers zijn in verschillende maten beschikbaar en ze zijn gemakkelijk op een parkeerplaats weg te zetten. Dat maakt de afzetcontainer ideaal bij verbouwingen, groot of klein. Dankzij een puincontainer kun jij zo veel klussen in je (nieuwe) huis als je zelf wilt en kun je direct al het afval kwijt. Wanneer je een puincontainer huurt, kun je met het afvalbedrijf afspreken wanneer ze deze komen brengen en ophalen – handig, toch?

Slopen en bouwen

Ben je van plan om een huis te slopen en vervolgens iets nieuws te bouwen? Dan doe je er goed aan om een bouwcontainer te huren, omdat hier meer in mag dan in een puincontainer. Hier mag namelijk ook isolatiemateriaal, hout, glas en plastic in. Ook wanneer je een bouwbedrijf hebt of aannemer bent, kun je gemakkelijk online een bouwcontainer huren. De reden dat er verschillende containers zijn voor puin- en bouw- en sloopafval, is omdat niet alles recycleerbaar is; het afval wordt na de inzameling gesorteerd in een speciale fabriek waar er nieuwe grondstoffen van wordt gemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld plastic afval in dezelfde container als beton doet, is het sorteren geen mogelijkheid meer en verstoort dit het recycleproces.

Oude meubels

Niet alleen bij een verbouwing kan een container uitkomst bieden, ook bij een verhuizing of een grote schoonmaak is een container onmisbaar. Zo kun je een speciale container huren voor grofvuil; hiermee worden oude meubels, zoals kasten, banken, bedden en tafels bedoeld. Het is wel belangrijk dat je hier geen kapotte TV’s of matrassen bij doet; daar zijn weer ander containers voor bestemd. Dit wordt gedaan, zodat alle oude spullen op de juiste manier een tweede leven kunnen krijgen; meubels worden vaak hergebruikt, matrassen en kapotte elektronica zijn recycleerbaar. Door je grofvuil op te laten halen door een afvalbedrijf, bespaar jij jezelf een rit naar het recyclagepark en help je de aarde schoon te houden.

 

https://www.renewi.com/nl-be/