Webagogo
Image default
Auto's en Motoren

Glazen bol of geldverspilling: de waarheid over auto glascoating kosten

Als autobezitter wil je natuurlijk dat je auto er zo lang mogelijk als nieuw uitziet. Het is daarom belangrijk om je auto goed te onderhouden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Eén van de manieren om je auto te beschermen is door het aanbrengen van een glascoating. Maar wat is glascoating precies en waarom zou je het moeten overwegen? En wat zijn de kosten hiervan?

Glascoating is een dunne laag van heldere coating die op de lak van de auto wordt aangebracht. Het biedt bescherming tegen krassen, verkleuring, zure regen en andere invloeden van buitenaf. De coating is hydrofoob, wat betekent dat water en vuil vanzelf van de auto afglijden. Dit maakt het wassen van de auto veel makkelijker en voorkomt dat er vuil ophoopt.

Een glascoating is een investering in de toekomst van je auto. Het beschermt niet alleen de lak, maar kan ook de restwaarde van de auto verhogen. Een glascoating is echter niet voor iedereen de juiste keuze. Zo is het niet aan te raden als je je auto vooral gebruikt om door de stad te rijden, waar de kans op krassen en deuken hoger is. Ook is het belangrijk om te weten dat een glascoating niet onkwetsbaar is en nog steeds beschadigd kan raken.

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat de auto glascoating kosten zijn. Dit hangt af van de grootte van de auto en de gewenste kwaliteit van de coating. Bij Autocaredetailing.nl kun je een glascoating laten aanbrengen vanaf €599,-. Dit lijkt misschien duur, maar bedenk wel dat een goede glascoating tot wel 5 jaar kan meegaan.

Naast glascoating bieden we ook paint protection film (PPF) aan. Dit is een folie die op de lak van de auto wordt aangebracht en nog betere bescherming biedt tegen krassen en steenslag. Het verschil tussen PPF en glascoating is dat PPF een matte finish heeft en glascoating een glanzende finish. Ook is PPF beter geschikt voor auto’s die veel over onverharde wegen rijden.

Kortom, de kosten van auto glascoating kunnen hoog lijken, maar het is een investering die zichzelf terugbetaalt. Het beschermt niet alleen de lak van de auto, maar kan ook de waarde ervan verhogen. Bij detailing bedrijf Autocaredetailing.nl bieden we kwalitatief hoogwaardige glascoating en PPF aan voor een eerlijke prijs. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

 

https://www.autocaredetailing.nl/