Webagogo
Image default
Bloemen

Waarom is Lavendel Angustifolia zo bijzonder?

Engelse lavendel is beter bekend als Lavendel Angustifolia en is een van de meest populaire en veelzijdige planten in de wereld van tuinieren en aromatherapie. Met zijn kenmerkende geur, prachtige bloemen en verschillende toepassingen, heeft Lavendel Angustifolia een bijzondere plaats veroverd in tuinen en huizen over de hele wereld.

Wat is kenmerkend aan Lavendel Angustifolia?

De botanische naam van Lavendel Angustifolia, “Angustifolia”, verwijst naar de smalle bladeren van de plant. Deze variëteit staat bekend om zijn fijne, lineaire bladeren die een aangename grijsgroene kleur hebben. De bladeren worden vaak gebruikt in potpourri’s, kruidenkussentjes en culinaire toepassingen vanwege hun delicate smaak en geur.

Sterk geurende bloemen

Een van de meest opvallende kenmerken van Lavendel Angustifolia zijn de bloemen. Deze worden gekenmerkt door hun heldere, paarse kleur en worden in overvloed geproduceerd gedurende het bloeiseizoen, dat meestal in de zomer plaatsvindt. De bloemen trekken niet alleen bijen en vlinders aan, maar ze worden ook veel gebruikt in bloemstukken, boeketten en gedroogde arrangementen vanwege hun esthetische waarde en langdurige geur. Lavendel Angustifolia kopen voor je tuin? 

Gezondheid en welzijn

Naast zijn decoratieve en aromatische eigenschappen staat Lavendel Angustifolia ook bekend om zijn vele voordelen voor de gezondheid en welzijn. De essentiële olie die wordt gewonnen uit de bloemen van de plant wordt al eeuwenlang gebruikt in aromatherapie vanwege zijn ontspannende en kalmerende effecten. Deze olie wordt vaak gebruikt in massageoliën, badproducten en geurverspreiders om stress te verminderen, de slaap te bevorderen en een gevoel van ontspanning te bevorderen.

Daarnaast heeft Lavendel Angustifolia ook verschillende medicinale toepassingen. De plant staat bekend om zijn ontstekingsremmende, antimicrobiële en pijnstillende eigenschappen, wat het een waardevol kruid maakt in de kruidengeneeskunde. Het wordt vaak gebruikt bij de behandeling van huidaandoeningen zoals acne, eczeem en insectenbeten, en het kan ook helpen bij het verlichten van hoofdpijn, spierpijn en andere vormen van pijn en ongemak.

Gemakkelijk in onderhoud

Tot slot is Lavendel Angustifolia een gemakkelijke plant om te kweken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor beginnende en ervaren tuiniers. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon en vereist weinig onderhoud eenmaal gevestigd. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en stimuleert de productie van nieuwe bloemen, waardoor de plant er het hele seizoen door aantrekkelijk uitziet.

Al met al is Lavendel Angustifolia een veelzijdige en waardevolle plant die zowel in de tuin als in huis vele voordelen biedt. Met zijn prachtige bloemen, heerlijke geur en talloze toepassingen is het geen wonder dat deze plant geliefd is bij tuiniers, aromatherapeuten en liefhebbers van natuurlijke remedies over de hele wereld.

Lavendelplantje.nl specialist in uiteenlopende lavendelsoorten

Geïnteresseerd in een specifieke lavendelsoort? Bezoek specialist in Lavendel “Lavendelplantje.nl“, die verschillende soorten lavendel verkoopt waaronder de Lavendel Angustifolia. 

https://www.lavendelplantje.nl/lavendel-soorten/lavendel-angustifolia/