Webagogo
Image default
Bedrijven

Wat doet een advocaat?

Bij het woord advocaat denken velen aan welsprekende strafpleiters die er in spannende Amerikaanse films in slagen om de grootste criminelen ondanks de meest gruwelijke moorden uit de cel te houden. Uiteraard zijn er advocaten die zich daarmee bezighouden, maar in werkelijkheid is de job van advocaat een pak veelzijdiger dan dat. Ook bij Rechtnet hebben de advocaten de meest uiteenlopende taken en specialiteiten.

Verschillende rechtsgebieden

Wie weet kom je ooit in een conflict terecht waarbij je vorige werkgever je verwijt dat je zondigt tegenover het concurrentiebeding dat in het arbeidscontract was opgenomen. Eigenlijk mocht je volgens hem helemaal niet in dienst gaan bij het bedrijf waar je nu werkzaam bent. Je kan dan advies inwinnen bij een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht. Advocatenkantoor Rechtnet Advocaten kan je daarmee helpen. 

Misschien wil je je tweede woning verhuren. Dan kan een advocaat die zich met huurrecht bezig houdt je contract helpen opstellen. Bij een advocaat familierecht kan je dan weer terecht als je ex je maar blijft lastig vallen en je een contactverbod wil. Of een ontevreden klant heeft een naar jouw mening onterechte, grove recensie op internet geschreven over de diensten van je bedrijf en je wil een kort geding aanspannen om je naam te zuiveren. Rechtnet Advocaten kan je op dat moment bijstaan met een advocaat die alles kent van intellectuele eigendomsrechten. En uiteraard zijn er bij Rechtnet Advocaten ook mensen die zich bezighouden met strafrecht. Advocaten kunnen werken in heel wat rechtsgebieden.

Advocaten: specialisten op juridisch vlak

In welk rechtsgebied een advocaat ook actief is, hij of zij is verantwoordelijk voor heel wat taken. Zo geeft de advocaat juridisch advies aan wie erom vraagt. Hij kan documenten en contracten opstellen met het oog op juridische afhandelingen. Hij kan zijn cliënt, of dat nu een particulier is of een bedrijf, bijstaan in de rechtbank. Advocaten zijn vaak bemiddelaars die proberen om mensen, die in een dispuut tegenover elkaar staan, eventueel te overhalen tot het ondertekenen van een minnelijke schikking. Een sterke advocaat is vaak dan ook een persoon die goed kan onderhandelen. Sowieso ligt zijn kennis vooral op het juridische vlak. Dit geldt dus ook voor de mensen van Rechtnet Advocaten.