Webagogo
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is de beste manier om Douglas spar te looien?

U zult veel tijd en voorbereiding nodig hebben voordat u Douglas hout gaat beitsen. Want het beitsen van Douglas spar is een moeilijke klus. Vooral als je een tuinhuizen van Douglas hout hebt. Hieronder staan de benodigdheden voor het begin van het vlekkenproject.

  • Vlekkengel
  • Conditioner voor hout
  • Schuurpapier met korrel 100
  • Handschoenen
  • Een schilderborstel

Gebruik waspasta om het hout te conserveren als u een oliebeits gebruikt in plaats van een gelbeits. Breng aflakken, polyurethaan of vernis aan op elk ander soort beits om het hout af te sluiten en te beschermen.

Als het gaat om het verven van Douglas spar, hier zijn de te nemen stappen. Dat zijn ze inderdaad.

  1. Schuur en reinig het hout
  2. Ontdoe je van het stof
  3. Gebruik een houtconditioner
  4. Beits het hout
  5. Laat het hout volledig drogen

Laten we daarom elke stap overlopen die u moet nemen om Douglas spar op de juiste manier te beitsen.

1. Schuur en reinig het hout

Douglas hout hoeft niet veel geschuurd te worden om het oppervlak voor te bereiden omdat het een zacht houtsoort is. Niettemin is schuren nodig om de beits te accepteren en een mooi en glad oppervlak te creëren. U kunt stof, vuil en onregelmatigheden in het oppervlak verwijderen door te schuren met schuurpapier korrel 100.

Zorg er bij het schuren voor dat u een gelijkmatige druk uitoefent op het gehele hout. Anders zou het oppervlak na het beitsen niet gelijkmatig glad worden, wat zou leiden tot vlekken. Schuren met gelijkmatige druk kan het best worden gedaan met een schuurblok. Gebruik dit blok bij grote projecten zoals een tuinhuisje met veranda, van Douglas hout.

2. Verwijdering van stof

Nadat u klaar bent met schuren, veegt u het hele stuk hout af met een vod of schone doek om eventueel zaagsel te verwijderen. Als u het zaagsel niet verwijdert voordat u de beits aanbrengt, kunnen er zich namelijk beitsbellen vormen. Een spons of schone doek kan worden gebruikt om achtergebleven stof of deeltjes te verwijderen.

3. Voeg hout conditioner toe aan het hout

Vanwege zijn onregelmatige structuur wordt Douglas hout beschouwd als een moeilijk te verven houtsoort. Door echter vóór het beitsen een houtconditioner te gebruiken, kunt u de beits gelijkmatig over het gehele houtoppervlak aanbrengen. Door vóór het beitsen een conditioner voor hout te gebruiken, kan het hout de beits gelijkmatig opnemen en kunnen vlekken en strepen tijdens het beitsen worden voorkomen.

Het wordt aanbevolen om twee lagen houtconditioner aan te brengen, omdat de eerste laag zal absorberen als u erover wrijft. De tweede laag wordt op het hardhouten oppervlak aangebracht om het voor te bereiden op de beits. Laat nog 15 minuten rusten nadat u de houtconditioner gelijkmatig over het hele oppervlak hebt aangebracht. Verwijder eventueel achtergebleven houtconditioner met een schone handdoek voordat u de tweede laag aanbrengt en laat het nog eens 15-30 minuten uitharden.

4. Beits het hout

Nadat de tweede laag houtconditioner volledig gedroogd is, kunt u beginnen met het beitsen van de Douglas spar. Om droogproblemen te voorkomen, moet de gelbeits dun worden aangebracht. Gelbeits heeft een dikke viscositeit, en een dikke laag kan leiden tot een kleverige afwerking.

Breng de beits aan in de richting van de houtnerf voor een betere hechting, en zorg ervoor dat u de beits gelijkmatig over het hele hout aanbrengt zonder plekken over te slaan. Veeg met een schone doek overtollige houtbeits weg. Eén laag gelbeits is voldoende als u die gebruikt. Als u een andere vorm van houtbeits gebruikt, moet u ten minste twee lagen aanbrengen. Voordat u nog een laag beits aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat de eerste laag volledig gedroogd is. Voor vragen over het beitsen van alle soorten hout kan u terecht bij Houthandel Roosendaal.

5. Laat het hout volledig drogen.

Laat elke laag houtbeits bijna 24 uur drogen voordat u een volgende laag beits aanbrengt. Als u nog een laag beits aanbrengt voordat de vorige laag is opgedroogd, riskeert u uw hele project te ruïneren en moet u weer van voren af aan beginnen voor uw Douglas hout uit Roosendaal. Als het op beitsen aankomt, is drogen van cruciaal belang. Het aanbrengen van dunne lagen beits verkort de droogtijd en verhoogt de efficiëntie van de procedure.

 

https://www.deoudestee.nl/