Webagogo
Image default
Tuin en buitenleven

Ook in de winter genieten van de tuin? Het kan!

Heb je een mooie veranda in de tuin staan en zou je deze ook graag in de winter willen gebruiken? Dan kun je eigenlijk niet zonder glazen schuifwand of een glazen schuifdeur. Met zo’n mooie, transparante afsluiting van de veranda kun je een echte tuinkamer maken. Je zorgt zo daadwerkelijk voor meer ruimte in huis. Je kunt deze tuinkamer op veel manieren gebruiken. Zo is het dé perfecte plek om de kerst te vieren. Zet er een mooie kerstboom en een feestelijk gedekte kersttafel in en geniet met het hele gezin, familie en vrienden van een groots kerstfeest.

Vogels kijken van achter glas

In de winter zijn de vogeltjes vaak nog beter zichtbaar dan in de zomer. Dat komt natuurlijk doordat de takken van de bomen en struiken kaal zijn. Het is nu dus de perfecte tijd om te genieten van al die kleine beestjes die op zoek zijn naar voedsel in de tuin. Je kunt ze nog extra lokken door voedsel voor ze neer te zetten of op te hangen. Maak zelf vetbollen met zaadjes of rijg doppinda’s aan een draad. Dat is ook nog eens een leuk klusje voor tijdens de kerstvakantie. Vanuit de veranda kun je de vogeltjes dan hun best zien doen om lekker te eten. Ze hebben jou, als je stil blijft zitten, niet eens in de gaten.

Een speelplek voor de kinderen

De twee weken kerstvakantie kunnen best een opgave blijken te zijn. In de zomer gaan de kinderen graag naar buiten en is daar voldoende te beleven. In de winter… not so much. Je kunt in deze tijd wel een extra kamer gebruiken. Richt de veranda in als extra speelplek voor de kinderen. Ze kunnen hier heerlijk spelen met hun treinbaan, hun autootjes en ook met LEGO of Playmobil. Het is dan wel slim om een warm speelkleed op de grond te leggen en ervoor te zorgen dat de veranda een fijne temperatuur heeft. Zijn ze klaar met spelen? Dan kan de deur dicht tussen de veranda en het huis en kan alles blijven liggen tot de morgen. Weer een dag om fijn te spelen!

Vier Oud & Nieuw in de tuinkamer

De tuinkamer is de perfecte plek om Oud & Nieuw te vieren met al je dierbaren. Schenk de champagne in, eet lekkere hapjes en geniet met elkaar. Je kunt voor dit feest een paar statafels in de tuinkamer zetten. Oud & Nieuw is toch minder formeel dan Kerst. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de tuinkamer in te richten voor staan en een deel voor zitten. Zet hapjes en drankjes klaar en laat iedereen zelf pakken wat ze willen eten en drinken. Zo is het ook voor jou een feestje!