Webagogo
Image default
Bedrijven

Wat is een accentmuur?

Een accentmuur, die een muur van een kamer of gebied onderscheidt van omringende muren, is een gevestigde ontwerptool die verschillende functies vervult. Jarenlang is het schilderen van een muur in een andere kleur een populair en effectief middel geweest, maar interieurontwerpers hebben nu ook andere manieren toegevoegd om de schijnwerpers op je accentmuren te laten schijnen.

Waarom een accentmuur?

Niet alle kamers in je huis hebben een accentmuur nodig, maar het is een geweldig hulpmiddel om de vorm van een kamer in evenwicht te brengen en de focus in een ruimte te beheren. Bijvoorbeeld een contrast om de aandacht op een bedhoofd te vestigen, of een donkere muur om een ​​televisiescherm minder te benadrukken.

Geschilderde muren nog steeds populair of niet?

Geschilderde accentmuren worden nu minder vaak gebruikt door ontwerpers, ten gunste van andere materialen. Bovendien is er ook een verschuiving van het gebruik van een bepaalde kleur naar meer gestructureerde oppervlakken, zoals hout, behang, tegels en bijvoorbeeld een kurkwand door Anselm Oome.

 

Maar omdat het gebruik van andere materialen steeds populairder wordt, wil niet zeggen dat geschilderde accentmuren niet langer trendy zijn. Het komt neer op persoonlijke smaak. Dus als je ze leuk vindt, moet je de muren die je in de schijnwerpers wilt plaatsen met een laagje verf behouden. Als je de kleur beu bent, kost het je slechts een likje verf om het te veranderen. Maar je kunt ook profiteren van beide trends en de accentmuren in je huis decoreren met zowel verf als gestructureerde oppervlakken.

Duurzaam en ecologisch verantwoorde interieurs

Kurk is je misschien het best bekend om zijn geschiedenis van je favoriete wijn of het prikbord op je kantoor, maar in werkelijkheid is het een ongelooflijk groen en veelzijdig product om toe te passen in je interieur. Tegenwoordig worden veel ontwerpprojecten geleid door ethische en duurzame initiatieven en kiezen architecten en ontwerpers kurk als toonaangevend bouw- en interieurmateriaal. Esthetisch gezien heeft kurk, net als hardhouten vloeren, een rauwe en tijdloze aantrekkingskracht omdat het afkomstig is uit de natuur zelf. Geen enkel stuk is hetzelfde en biedt een veelvoud aan nerf-, textuur- en kleurafwerkingen. Daarom is kurk, naast hout, het meest natuurlijke hulpmiddel om van je accentmuur een echte blikvanger te maken.