Webagogo
Image default
Gezondheid

Wat is het verschil tussen een zwembad en een zwem jacuzzi?

Het aanschaffen van een jacuzzi is niet goedkoop. Je moet er dus goed over nadenken. Er zijn veel soorten spa’s die jij in jouw tuin kan zetten, denk aan een jacuzzi, zwemspa of een zwembad. Een zwemspa is niet zomaar een zwembad of een jacuzzi; het is een combinatie van beide. Ben jij opzoek naar een geschikte jacuzzi van Elite Wellness? Dan kunnen zij jou helpen met jouw wensen. Welke voordelen heeft een zwemspa te bieden in vergelijking tot een zwembad? 

Wat is een zwem jacuzzi?

Een zwem jacuzzi heeft veel weg van een zwembad, maar toch is de werking ervan anders. Een zwem jacuzzi heeft een speciaal ingebouwd systeem dat een stroming creëert. Die stroming zorgt ervoor dat jij kan zwemmen en alsnog op dezelfde plek blijft. Door de stroming heb je dus niet een groot bad nodig. Zwemspa’s worden daarom ook wel weerstand zwembaden genoemd. De werking van een zwem jacuzzi is meer te vergelijken met een jacuzzi dan met een zwembad. Het verschil is dat die stroming bij zwemspa’s sneller en krachtiger is dan bij een jacuzzi. Met een zwem jacuzzi kan je dus baantjes trekken. Met een zwem jacuzzi kan je maar zwemmen wanneer jij wilt en dat met privacy. Bovendien biedt een zwem jacuzzi ook veel ontspanningsmogelijkheden. Dit komt door de massagejets die in de zwem jacuzzi zitten. 

Voordelen aan een zwem jacuzzi

Aangezien een zwemspa een stuk kleiner is dan een gemiddeld zwembad, profiteer je van veel voordelen. Zo is er een stuk minder water nodig. Dit maakt de zwemspa duurzamer en onderhoudsvriendelijker dan een zwembad. Ook is het water makkelijker op temperatuur te houden, dit is ook omdat er minder water verwarmd moet blijven. Een zwembad is niet te verplaatsen en een zwem jacuzzi wel. Ga je verhuizen dan kan je jouw zwem jacuzzi gewoon met je meenemen. Omdat je als mogelijkheid hebt in een zwem jacuzzi dat je erin kan zwemmen, kan je veel meters afleggen met zwemmen zonder dat je van plek verplaatst. De massagejets in de zwem jacuzzi zorgt voor een ultieme ontspanning voor jouw lichaam. Het geeft vooral ontspanning aan jouw spieren. In een zwem jacuzzi hoef je niet perse te zwemmen, je kan er ook gewoon in chillen en tot rust komen. Een zwembad beschikt vaak niet over massage jets. Voor het installeren van een zwembad heb je allemaal bouwvergunning en aannemers nodig, dit is bij een zwem jacuzzi niet het geval.