Webagogo
Image default
Sport

Sportprijzen voor een beperkt budget kopen

Met een wedstrijd of toernooi ben je altijd gebonden aan een budget. Als je geluk hebt en veel sponsoren of betalende leden hebt, kun je flink losgaan met de sportprijzen die je aan het eind uitreikt. Maar in veel gevallen is het budget niet heel groot en bovendien moet je er veel voor regelen om de dag soepel en gezellig te laten verlopen. Gelukkig kun je door op een paar dingen te letten flink besparen op de kosten van de sportprijzen zonder op kwaliteit in te leven.

Een goede prijs-kwaliteitverhouding

Sportprijzen hoeven helemaal niet duur te zijn. En ook wanneer ze goedkoop zijn kun je nog steeds prijzen kopen van goede kwaliteit. Let bijvoorbeeld op het materiaal. Je kunt een gouden medaille van metaal kopen maar dan betaal je meteen de hoofdprijs. In plaats daarvan zijn er ook prachtige kunststof medailles verkrijgbaar die er net zo mooi uitzien. Maar omdat de productie hiervan een stuk goedkoper is en je ze bovendien in grotere oplagen kunt bestellen, zijn ze per stuk veel goedkoper. Met kunststof sportprijzen heb je overigens meer dan genoeg keuze. Ook een bokaal of sport specifieke prijs zoals een beker voor de voetbal behoren tot de mogelijkheden.

Bestel in grotere oplagen of een wisseltrofee

Bij een sportclub organiseer je waarschijnlijk meer dan één keer per jaar een toernooi of er doen verschillende teams mee aan de competitie. Sportprijzen zoals medailles kun je dan in grote oplagen inkopen. Per wedstrijd of toernooi hoef je dan alleen de opdruk op de achterkant aan te passen. Je kunt dan vaak een staffelkorting krijgen en dat scheelt behoorlijk in de stuksprijs. Andere prijzen, zoals een kampioensschaal, ga je uiteraard niet in grote oplagen bestellen. In plaats daarvan kun je deze als wisseltrofee gebruiken zodat je hem meerdere seizoenen kunt gebruiken.