Webagogo
Image default
Bedrijven

Zelf de lekkerste pizza´s maken doe je zo

Wat gaat er nu boven een overheerlijke, vers bereidde pizza? Hoewel de versafdeling van de supermarkten tegenwoordig ook vaak “verse” pizza´s verkrijgbaar zijn, staan ze in geen vergelijk tot een zelfgemaakte pizza (of tot die van Woodstone in Alphen aan de Rijn). Zelf een pizza maken is niet zo moeilijk. Het geheim zit hem vooral in de bodem.

De basis van de lekkerste pizza, het deeg

Het geheim van de lekkerste pizza schuilt in het deeg. Om luchtig deeg te verkrijgen, moet het goed zijn gerezen. Dan komt het deeg krokant maar ook tegelijkertijd mals uit de oven. De ingrediënten voor het lekkerste pizzadeeg zijn verse gist, tarwegriesmeel (semola) en 00-bloem. Het tarwegriesmeel, een dikkere meelsoort, zorgt voor een heerlijke krokante korst. Laat het deeg een nacht rijzen en bak de pizza op een rooster af in een voorverwarmde oven op 250°C, tenzij je een houtskooloven hebt. Dan kan de pizza gedurende 2 tot 3 minuten op 400°C worden afgebakken.

Benodigdheden

Dit heb je nodig voor 1 pizza:

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 18 g verse gist

  • 200 g 00-bloem

  • 100 ml water

  • 1 tl zout

  • snufje suiker

Zo maak je het:

Stort de bloem op een schoon werkblad en maak er een kuiltje in. Meng de olijfolie, de suiker en het zout erdoor. Los de gist in het water op en giet dit mengsel bij de 00-bloem.

Kneed nu alles met de hand tot een glad en homogeen deeg en rol er een bol van. Dek het deeg met een schone theedoek af en laat het minstens anderhalf uur op een warme plaats rijzen. Het is nog beter om het deeg een avond/dag van te voren te maken. Volg daarvoor de bovenstaande bereidingswijze en bewaar het deeg verpakt in vershoudfolie in de koelkast. Door het deeg een nachtje te laten rijzen, wordt de pizzabodem extra krokant én luchtig. Deze methode wordt la levitazione genoemd.

Zet nu alle ingrediënten waarmee je jouw pizza wilt beleggen klaar. Verwarm de oven op 250°C voor. Rol het deeg uit en breng er nu als basis een zelfgemaakte tomatensaus op aan en beleg de pizza naar smaak. Let op, bedek de randen van de pizza niet omdat het beleg er anders afdruipt. Laat het je smaken! En heb je even geen zin om zelf de lekkerste pizza te bereiden? Reserveer dan snel een tafeltje bij Woodstone in Alphen aan de Rijn, die maken de allerlekkerste pizza´s.