Webagogo
Image default
Dieren

Wat moet ik aanschaffen voor mijn nieuwe pup?

Wanneer je besluit om een hond te nemen, komt er meer bij kijken dan je van te voren denkt. Het is heel erg leuk om voor zo’n lief klein hondje te zorgen, maar kleine hondjes worden groot. En ze moeten drie keer per dag uitgelaten worden, ook als het regent. Bedenk van te voren goed of je het dan ook nog leuk vindt. 

 

Welke voeding heeft mijn hond nodig?

Een pup heeft puppyvoeding nodig, omdat dit alle voedingsstoffen bevat die een hond in de groei nodig heeft. Het is verstandig om zowel natte voeding als droge (brokken) voeding te geven. Je kunt ook advies vragen in een dierenspeciaalzaak over welk hondenvoer het beste is voor jouw hond.

 

Noodzakelijke spullen

Een bench is -zeker voor in het begin- erg handig voor als je weggaat. Op die manier voorkom je dat je pup aan de stoelen of bank gaat kauwen. Je hebt ook een hondentuigje nodig. Houd er rekening mee dat een pup er ook zo weer uit is, dus koop meteen ook een grotere. Om te voorkomen dat de hond op de meubels, afstandsbediening of speelgoed van de kinderen gaat kauwen, kun je het beste een aantal hondenspeeltjes en botjes kopen. Botten zijn daarnaast ook goed voor de verzorging van de tanden, maar let er wel op dat ze in het begin niet alles mogen hebben. 

 

Vaccinaties

Houd er rekening mee dat naast de aanschafkosten, je ook andere kosten kwijt bent. De hond moet in het begin namelijk een aantal vaccinaties hebben. Voordat hij deze gehad heeft, mag hij niet bij andere honden in de buurt komen. Anders heb je kans dat je hond een bacterie krijgt en dan ben je verder van huis. 

 

Zindelijkheidstraining

Ik adviseer om de pup na elk slaapje even buiten op het gras te zetten. Op die manier zijn ze snel zindelijk. Daarnaast zijn er ook zindelijkheidsmatjes te koop, die je bij de voor- of achterdeur kunt leggen.