Webagogo
Image default
Woning en Tuin

Zo richt je jouw thuiswerkplek leuk én comfortabel in

Door de corona pandemie zit het grootste deel van de Nederlandse bevolking die thuis kan werken al enige tijd thuis. Dit begon in eerst instantie als tijdelijk, afgewisseld met perioden dat je wellicht per toerbeurt naar kantoor kon om daar te werken. Het merendeel van deze mensen heeft geen beschikking over een eigen kantoor of een extra ruimte welke kan fungeren als kantoor. Wellicht het handigste om toch maar aan de keukentafel of eettafel te gaan zitten of een gefabriceerd hoekje in de woonkamer. Echter, arbo-technisch gezien is dit niet heel verantwoord. Feit is wel dat de meeste werkende mensen  toch het liefst op kantoor werken, omringd door geroezemoes, collega’s en met alle benodigdheden bij de hand. Of… is dat thuiswerken stiekem soms toch ook wel prettig en zie je er inmiddels ook wel de voordelen van in?

Kantoor of thuis?

Steeds meer werkgevers en werknemers zien, mede door corona, ook de voordelen in van thuiswerken. Het hoort er inmiddels gewoon bij. Veel mensen zijn er inmiddels ook aan gewend en hebben er ook hun privé situatie op aangepast. Nu nog een verantwoorde werkplek creëren en je zou bijna helemaal niet meer naar je werk willen! Ook na de coronapandemie is de verwachting dat er meer thuisgewerkt zal worden, dus dan is het wel fijn om een fijn en ergonomisch verantwoord thuiskantoor te hebben.

Tips voor een verantwoorde thuiswerkplek

Maak van je thuiswerkplek een fijn thuiskantoor en zorg er dus voor dat deze ergonomisch en verantwoord is ingericht. Een aantal onmisbare zaken zijn dan voldoende licht, vooral daglicht is erg belangrijk. Je zou een normaal bureau en dito bureaustoel moeten aanschaffen i.p.v. aanschuiven aan de keukentafel. Een laptop of computer met WiFi is noodzakelijk om te kunnen werken, evenals een mobiele telefoon voor de bereikbaarheid en (beveiligde) toegang vanuit huis tot bepaalde documenten en email van je werk. Bij gebruik van veel rondslingerende spullen, is ook het gebruik van een kast erg fijn. Kijk op Archiefkasten-shop.be voor de ideale kantoorkast die bij jou past en jouw spullen verbergt. 

Sfeer toevoegen

Bedenk als eerste waar jij het liefst zit in huis. Kijk of je daar wegens een fijne werkplek kunt creëren, het liefst zonder al teveel drukte en afleiding van je huisgenoten of gezinsleden. Zorg ervoor dat je je werkplek als je klaar bent met werken ook weer kunt opruimen. Net als op kantoor.

Een mobiele plek, die aan het eind van je werkdag weer ‘verdwijnt’. Maak een ritueel van het opruimen van de werkplek, alsof je weer naar huis gaat. Een beetje sfeer toevoegen kan ook geen kwaad. Zet een leuk lampje neer, een leuke foto of verf de muur waar je bureau tegenaan staat in een gezellige kleur. Zet een (paar)  plant(en) neer en zorg voor een handig opbergkastje om aan het eind van je werkdag je spullen in op te bergen. Met bovenstaande tips moet het lukken om je thuiswerkplek (nog) aantrekkelijker te maken en nog efficiënter de werkdag door te komen!