Webagogo
Image default
Auto's en Motoren

Coaten: omdat je auto het waard is

Heb je wel eens gehoord van coaten? Het is een proces waarbij er een beschermende laag op je auto wordt aangebracht, die de auto beschermt tegen invloeden van buitenaf. Deze laag wordt ook wel coating genoemd en biedt diverse voordelen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over coaten.

Wat is coaten precies?

Coating is een laag die op de lak van de auto wordt aangebracht. Dit kan handmatig of machinaal gebeuren en zorgt ervoor dat de lak van de auto beschermd wordt tegen krassen, vuil en andere invloeden van buitenaf. Een coating is meestal transparant en kan een paar jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de coating en de omstandigheden waaraan de auto wordt blootgesteld.

Waarom zou je je auto laten coaten?

Een coating biedt een optimale bescherming voor je auto. Het zorgt er niet alleen voor dat de lak langer mooi blijft, maar ook dat de auto minder snel beschadigd raakt door bijvoorbeeld steentjes die opspatten of krassen die ontstaan tijdens het wassen van de auto. Daarnaast maakt een coating het ook makkelijker om de auto schoon te maken, doordat vuil minder goed hecht aan de lak.

Wat zijn de nadelen van een coating?

Een nadeel van een coating is dat het vrij prijzig kan zijn, vooral als je een kwalitatief goede coating wilt. Daarnaast kan het aanbrengen van de coating een tijdrovend proces zijn en moet de auto vaak een tijdje drogen voordat deze weer gebruikt kan worden.

Wat kost het coaten van een auto?

De kosten voor het coaten van een auto zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de auto, de kwaliteit van de coating en de plek waar je de auto laat coaten. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €500 en €1500 euro.

Slikcardetailing: jouw partner in het coaten van je auto

Bij Slik car detailing weten we als geen ander hoe belangrijk het is om je auto goed te beschermen. Daarom bieden wij verschillende coating mogelijkheden aan, waarmee we jouw auto de beste bescherming kunnen bieden. Ook voor PPF (Paint Protection Film) ben je bij ons aan het juiste adres. Dit is een andere vorm van bescherming die de lak van de auto beschermt tegen steenslag en krassen.

Conclusie

Een coating kan je auto een optimale bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf. Het is wel belangrijk om te beseffen dat er aan het coaten van je auto ook nadelen zitten, zoals de prijs en het tijdrovende proces. Bij Slikcardetailing helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze voor het beschermen van jouw auto.

 

https://www.slikcardetailing.nl/