Webagogo
Image default
Management

Disc training en persoonlijk kledingadvies voor innerlijke en uiterlijke kleur

Kleuren en teams, wat heeft dat met elkaar te maken?

Elk team heeft wel een bepaalde kleur, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. De presentatie van een team wordt door zowel de buitenkant als de binnenkant verzorgd. Elk karakter heeft namelijk ook een kleur. En elke outfit ook. Laten we ons eerst focussen op de binnenkant. Hoe meten we de kleur van de binnenkant van mensen in het algemeen en teamleden in het bijzonder? Dit kan perfect met een disc test.

Een disc test meet de kleur van teamleden

Hoe gaat dat in zijn werk? Het meten van kleuren van teamleden van middels een disc test is een erg waardevol middel. Een dis test geeft namelijk een inkijkje in iemands persoonlijkheid. Bij disc wordt dit weergegeven in de vorm van kleuren en grafieken. Een disc test onderscheidt de volgende kleuren:

  • Rood = Dominant
  • Geel = interactief
  • Groen = Stabiel
  • Blauw = Constentieus

Door deze weergave krijgen mensen en dus teamleden inzicht in zichzelf. Door als team aan de slag te gaan leert men meer respect te hebben voor elkaars verschillen. Een disc team training is door heel geschikt voor het verbeteren van de teamsamenwerking

Disc training voor teams

Disc training voor teams is ideaal om de brug te slaan tussen verschillende typen in een team. Uiteindelijk wil je als leider of manager dat de teamleden elkaars kwaliteiten benutten en niet dat het hebben van andere kwaliteiten als wijzelf een sta in de weg is voor samenwerking. Disc training voor teams is overigens voor kleine en grote teams en ook de fase waarin een team zich begeeft maakt in principe geen drol uit. Disc richt zich, zoals reeds gemeld op de binnenkant van een persoon. Hoe kun je nu teamleden in een disc training voor teams de vertaling maken naar de buitenkant? Dat kan perfect met een persoonlijk kledingadvies.

Persoonlijk kledingadvies voor kleur aan de buitenkant

Een persoonlijk kledingadvies zoomt in op de uiterlijke kenmerken van een persoon. Aan de hand van de kenmerken, zoals kleur van gezicht, ogen en haren en de vorm van het lichaam, wordt een kledingadvies gegeven. Met teams kun je dan bijvoorbeeld het team kledingstijlpaspoort ontwikkelen. Een paspoort is dan gestoeld op het persoonlijk kledingadvies, rekening houdend met het imago en de gewenste cultuur van het team of bedrijf. Een persoonlijke kledingadvies in combinatie met een disc training is dan ook een perfect middel om een team te laten groeien.

 

http://style-by-yvs.nl/