Webagogo
Image default
Gezondheid

Last van oorsuizen door stress? De tips van Nick de Waard kunnen je helpen!

Heb je dagelijks last van oorsuizen door stress? Dan is dat natuurlijk super vervelend. Gelukkig kan Nick de Waard, stress expert, je hier goed bij helpen. Wil je meer lezen over oorsuizen door stress? Lees dat zijn nieuwe artikel over oorsuizen.

Hier alvast een aantal tips:

Praat jezelf er doorheen
Soms is een vriend bellen geen optie. Als dit het geval is, kan rustig tegen jezelf praten het beste zijn.

Maak je geen zorgen dat je gek lijkt – vertel jezelf gewoon waarom je gestrest bent, wat je moet doen om de taak te voltooien, en vooral dat alles in orde komt.

Eet juist
Stressniveaus en een goede voeding zijn nauw met elkaar verbonden. Als we overweldigd zijn, vergeten we vaak om goed te eten en nemen we onze toevlucht tot het gebruik van zoete, vette snacks als oppepper.

Probeer suikerhoudende snacks te vermijden en plan vooruit. Groenten en fruit zijn altijd goed, en het is aangetoond dat vis met een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren de symptomen van stress vermindert. Een broodje tonijn is echt hersenvoedsel.

Lach er maar om
Lachen maakt endorfines vrij die de stemming verbeteren en de niveaus van de stressveroorzakende hormonen cortisol en adrenaline verlagen. Lachen bedriegt je zenuwstelsel om je gelukkig te maken.

Thee drinken
Een grote dosis cafeïne veroorzaakt een kortstondige piek in de bloeddruk. Het kan er ook voor zorgen dat uw hypothalamus-hypofyse-bijnier-as in overdrive gaat.

Probeer in plaats van koffie of energiedrankjes groene thee. Het heeft minder dan de helft van de cafeïne van koffie en bevat gezonde antioxidanten, evenals theanine, een aminozuur dat een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel.

Wees verstandig
De meeste tips die we hebben voorgesteld, bieden onmiddellijke verlichting, maar er zijn ook veel veranderingen in levensstijl die op de lange termijn effectiever kunnen zijn. Het concept van “mindfulness” is een groot deel van meditatieve en somatische benaderingen van geestelijke gezondheid en is recentelijk populair geworden.

Van yoga en tai chi tot meditatie en Pilates, deze mindfulness-systemen bevatten fysieke en mentale oefeningen die voorkomen dat stress een probleem wordt. Probeer lid te worden van een klas.

https://nickdewaard.nl/oorsuizen-door-stress/