Webagogo
Image default
Hobby en vrije tijd

overlevingspakket nodig?

 

 

1. Andere kleren (inclusief sokken en ondergoed)

Je weet nooit wanneer je ’s nachts ergens vastzit. Bovendien komen zorgverleners vaak in de situatie terecht dat hun kleren onverwachts vuil worden. De kleren in je noodtas hoeven niet chic te zijn. Een yogabroek en een t-shirt of sweatshirt, afhankelijk van het seizoen, zijn prima. Als je moeder bent van jonge kinderen, neem dan outfits voor je kinderen mee, plus eventueel luiers.

2. Gezonde, niet-bederfelijke snack

Een eiwitreep, trail mix, pinda’s of een mueslireep zijn perfect om je op de been te houden als je geen tijd hebt om te stoppen en te eten. Lees dit artikel voor meer tips om gezond te eten, of je nu onderweg bent of thuis.

3. Water

Neem altijd een fles water mee in je noodtas. Of je het nu gebruikt om te hydrateren, een plakkerige peuter te wassen of te gebruiken als koelvloeistof voor je auto, je weet niet wanneer of waar je het nodig hebt – maar de kans is groot dat je het nodig hebt.

4. EHBO-kit

Een goede EHBO-doos zou pleisters, Neosporine, ace-verband en -klemmen, vinyl handschoenen, alcoholdoekjes en een thermometer moeten bevatten. Het is gemakkelijker om een zelfstandige kit te kopen dan te proberen er zelf een samen te stellen.

5. Ibuprofen, acetaminofen en antihistamine

 

Of het nu is om die dreigende hoofdpijn af te wenden of te geven aan iemand die zijn enkel heeft verstuikt, deze medicijnen zijn must-haves voor elke EHBO-tas. Ibuprofen en acetaminophen werken beide als pijnstillers, maar niet elk middel is geschikt voor elke gelegenheid, dus neem ze allebei mee. Een antihistaminicum verlicht de symptomen van seizoensgebonden allergieën, insectenbeten en allergische reacties.

6. Zaklamp en extra batterijen

In geval van nood kun je je telefoon gebruiken als zaklamp, maar dan is je batterij snel leeg. Een LED-zaklamp is klein, licht en ongelooflijk handig. Pak er een in je noodtas en je zult er geen spijt van krijgen.

7. Draagbare mobiele telefoon batterij en muurplug/USB mobiele telefoon oplader

De kans is groot dat je al een autolader voor je telefoon in je auto hebt liggen. Maar als je ergens urenlang vastzit, zoals in het ziekenhuis, komt een muurlader goed van pas. Als je onderweg bent, is een draagbare mobiele telefoonbatterij, die je via een USB-lader aan je telefoon vastmaakt, onmisbaar.

8. Geld

 

Of het nu $5 of $50 is, berg alles wat je je kunt veroorloven op in je noodtas. Dit kan gebruikt worden voor automaten of een noodgeval waarbij de stroom uitvalt en je een aankoop moet doen met contant geld.

9. Vrouwelijke producten

Geen uitleg nodig, toch?

10. Een EHBO-tas klaarmaken voor een echte noodsituatie

De hierboven opgesomde “kale” EHBO-artikelen helpen je bij een nachtelijke noodsituatie. Maar met een paar aanpassingen kun je een EHBO-tas maken voor een natuurramp of een andere gebeurtenis die evacuatie vereist. Om een echte “bug out bag” noodkit te maken, voeg je toe:

– 1 liter water per dag dat u verwacht weg te zijn
– Waterzuiveringstabletten
– MRE’s of ander niet-bederfelijk, gemakkelijk te eten voedsel (idealiter 1600+ calorieën per dag)
– Chocoladerepen (als de wereld vergaat, wil je toch niet zonder chocolade zitten?)
– Een waterdichte doos met kopieën van uw geboorteakte, huwelijksakte, de geboorteakte van uw kinderen en andere belangrijke papieren die u niet wilt missen of kwijtraken bij een ramp.

Met deze eerste levensbehoeften ben je klaar voor alles wat er op je pad komt.

Lees meer over een overlevingspakket en noodpakket

https://doepserleven.nl/noodpakket-overlevingspakket/