Webagogo
Image default
Alarmsysteem

Slot vervangen na verhuizen

Na alle stress die een grote verhuizing met zich mee brengt zou ik er persoonlijk niet zo snel aan denken om ook te denken aan het vervangen van ALLE sloten.

Iemand heeft immers wellicht nog de oude sleutels van deze sloten en kan deze misschien nog openen. Er hoeft maar 1 slot open te gaan en ze hebben al toegang tot het gehele huishouden.

Maar het is wel belangrijk om dus erop te letten dat je echt alle sloten in een huishouden vervangt zodat niemand de sloten kan openen.

De reden dat ik hier zelf zo mee bezig ben is omdat ik de laatste tijd ook steeds meer bezig ben met mijn hobby lockpicking. Bij lockpicking is het de bedoeling om sloten dus te openen zonder sleutel met behulp van lockpick tools.

Het is zeker niet makkelijk en daarom zou ik het ook niet onderschatten of aanraden om het te gebruiken wanneer je je eigen sleutel kwijt bent. Alhoewel misschien zou dit op een fiets slot nog eventueel wel toegepast kunnen worden.

 

De sloten op fietsen zijn namelijk niet zo fantastisch goed als dat over het algemeen wordt gedacht. Sommige sloten zijn best makkelijk te openen. Dat is handig als je je fietssleutel kwijt bent. 

Maar toch ook niet zo’n fijn idee als je net een nieuwe fiets hebt gekocht. Dan zit je niet zo rustig wanneer je hem ergens in het openbaar op slot hebt gezet. Daarom gebruik ik zelf voor mijn fietsen altijd een extra sloten. Een beugelslot is echt het beste en dan zou het helemaal goed zijn wanneer je deze kunt vast zetten aan een vast object zoals een lantaarnpaal of fietsenrek.

Iets wat in iedergeval niet makkelijk te breken is en wat stevig in de grond staat. Dit geld ook voor waar je hem vast maakt aan je fiets. Een voorwiel is namelijk redelijk makkelijk los te maken. Dit is daarom geen goed punt om je fiets bij op slot te zetten. Dan kun je hem beter door je achterwiel en door het frame van de fiets halen.

Dit is een stuk lastiger om open te breken.

https://www.youtube.com/watch?v=isr9A0-UTkQ