Webagogo
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips voor het overleven van een hittegolf

Iedere zomer is het weer zo ver, op het nieuws wordt aangekondigd dat er een hittegolf aankomt. Wat kun jij doen om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden voor een hittegolf? In deze blog zullen wij enkele tips geven die jij kunt toepassen om jezelf koel te houden tijdens de warme dag.

Hou een oog op je kwetsbare familieleden

Kijk uit voor de meest kwetsbaren. Extreme hitte kan gezondheidsproblemen veroorzaken voor iedereen, maar er zijn groepen mensen voor wie het gevaarlijker zal zijn dan anderen. Jonge kinderen, oudere of oudere volwassenen, en zieke of overgewicht mensen lopen het grootste risico tijdens een hittegolf

Zorg dat je ramen dicht en bedekt zijn

Veel mensen maken de fout door hun ramen open te laten tijdens een hittegolf. Het beste wat je kunt doen is alle ramen dicht laten en de gordijnen dichttrekken. Zo zorg je dat de zon je huis niet kan opwarmen. Als de zon eenmaal onder de horizon is kun je ze open doen om wat koele nachtlucht te krijgen.

Drink water

Zorg dat je voldoende afkoelt door veel water te drinken. Let er ook op dat mensen in jouw omgeving voldoende water drinken aangezien dit een van de belangrijkste factoren is die inspelen op je gezondheid in de hitte.

Eet op de juiste manier

Zorg dat je slim eet. Eet kleinere maaltijden gedurende dag aangezien een volle maag kan voor een erg hoge lichaamstemperatuur zorgen. Vers fruit, salades en groente zijn allemaal goede opties die zorgen dat je lichaamstemperatuur laag blijft.

Zoek leuke verkoeling

Als jij in bezit bent van een zwembad inbouw dan kun je nog steeds verkoeling buiten zoeken. Als je kinderen hebt is het vooral belangrijk dat ze een beetje van hun energie kwijt kunnen op een veilige manier. Als je geen zwembad hebt kun je vrij goedkoop een opblaaszwembadje kopen dat nog steeds voor verkoeling kan zorgen.

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/inbouw-zwembaden/