Webagogo
Image default
Banen en opleidingen

Hoe een functieomschrijving te schrijven: werkgevers helpen

human resource technology

Functieomschrijving speelt een belangrijke rol bij het vinden van de juiste medewerkers! Uw idee in de tekst overbrengen en het doel bereiken, de belangrijkste taak bij het publiceren van voorstellen

Om een ​​werknemer te vinden is het voor werkgevers belangrijk om een ​​competente vacaturetekst correct op te stellen.

Het beste van alles is dat een vel papier en een pen ons helpen: de klassieke methode, al eeuwenlang bewezen. Er zullen dus meer gedachten zijn en het wordt gemakkelijker om ze uit te drukken.

Denk na, ontspan, adem langzaam. Je hebt twee vragen in je hoofd: welke taken moeten worden opgelost? Welke eigenschappen moet iemand bezitten om ze op te lossen? Houd bij het opstellen van de tekst rekening met deze regels en structuur (een handig formulier voor het opstellen is hier).

NAAM

Creativiteit is niet altijd goed. Probeer het zonder de “accountmanager die van mensen houdt met heel zijn hart”. Een dergelijke formulering vernauwt de zoektrechter van de kandidaat. Noem de positie correct, de sleutel tot een goede conversie.

INKOMENSNIVEAU

Als je echt strikt beperkt bent in het budget (vastgelegd in de personeelstabel, voor het leven van mij, beweeg niet), geef dan het werkelijke bedrag aan. Als u beperkt bent, en er zijn weinig specialisten voor deze functie, vernauw deze trechter dan niet.

INLEIDING of OVER ONS

Een paar inleidende zinnen (letterlijk 3 regels) kunnen geen kwaad. Deze zinnen zouden u moeten helpen uw behoefte te voelen.

De naam van het bedrijf, functie, project (indien aanwezig) en een aantrekkelijk onderdeel, het sap, het bot van uw vacature. Laat de lijnen doordringen met de bedrijfsgeest van de organisatie. Heb je een informele sfeer en een democratische managementstijl, dan is iemand die gewend is om in een repressief regime te werken niet geschikt voor jou. Voorbeeld: “Ons team / bedrijf N is op zoek naar een ontwerper die buiten de gebaande paden denkt en geen bureaucratie accepteert om te werken aan een mobiele applicatie die geen analogen in de wereld heeft!”

OVER ONS

Beschrijf de voordelen van uw bedrijf / bureau en de rol van de persoon in deze functie daarin (2-3 zinnen)

FUNCTIONEEL (wat te doen)

Er zijn alleen echte taken die de specialist oplost: aan welk project werkt hij, met wie (teamsamenstelling). De zinnen zijn kort.

VOORWAARDEN

Scheid de vereisten indien nodig in verplicht en wenselijk. Werkervaring vanaf (n jaar) in het veld / richting / vergelijkbare functie. Eerst komen professionele competenties, waaronder: technologiestack / spec. programma’s, CRM, enz., de methodologieën waarmee u werkt, enzovoort. Persoonlijke kwaliteiten volgen. Ze moeten worden vermeld rekening houdend met de bedrijfsprincipes en rekening houdend met de specifieke kenmerken van de vacature. Als je een ijverig persoon nodig hebt in het proces, hoef je niet te schrijven over het vermogen om met een overleden persoon te praten of te dagdromen over een werknemer die alles uit het leven wil nemen.

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN (wat willen / wat zullen we in ruil daarvoor aanbieden)

Om de vacature leuk en interessant te maken, moet u de motivatie van de toekomstige werknemer begrijpen. Schrijf het werkschema, het soort dienstverband, de locatie, het ontwerp op en spreek pas daarna. Als het een ontwikkelaar is, focus dan op interessante projecten en technologiestapel, en als het een verkoper is – op het niveau van inkomen en klantstatus. Vergeet niet om zakelijke “goodies” op te nemen, iedereen is er dol op!

Witbladangst: geen gedachten

Chat met collega’s / professionals die de functie bekleden. Laat ze praten over hun verantwoordelijkheden. Wat trekt hen zo aan aan het werk dat ze doen?

Vraag een HR-specialist die je kent om je te helpen bij deze zoektocht, hij is er alleen maar blij mee.

Onthoud de gulden snede-regel. Het is niet nodig om van de vacature een thriller te maken, of juist te simpel. Zoek gewoon het meest waardevolle ding in de vacature en gebruik het om een ​​medewerker aan te trekken. Word een vanger en het beest komt naar je toe rennen.

Als u hulp nodig heeft van ons rekruteringsbureau, dan adviseren wij u graag over alle zaken!

managing people

https://www.globalrecruitment.info/