Webagogo
Image default
Mode en Kleding

De perfecte jas scoren doe je zo!

De perfecte jas scoren doe je zo!

Vroeg of laat is het dan echt tijd om afscheid te nemen van je oude jas en een nieuwe aan te schaffen. Of het nu gaat om een nieuwe regenjas of winterjas, in beide gevallen is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Vooral omdat je natuurlijk niet wekelijks een nieuwe jas koopt, hebben we een aantal tips voor je, die je het uiteindelijk een stuk gemakkelijker zullen gaan maken. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, welke keuze je uiteindelijk besluit te maken. Zo is er verschil tussen het gebruik van de jas, maar ook of je een regenjas zoekt voor mannen, vrouwen of kinderen. Om het je niet te ingewikkeld te maken, hebben we hieronder een aantal algemene tips voor je, die je altijd kunt toepassen.

 

Wat mag de jas kosten?

Zoeken naar een nieuwe jas is leuk, maar dan is het wel handig te weten welk budget je ongeveer in gedachten hebt. Zo kun je kiezen voor een goedkope jas van een paar tientjes, maar zijn er ook luxe, dure merken die jassen verkopen van enkele honderden euro’s. Gemiddeld genomen ben je voor een regenjas heren al snel zo tussen de 70 en 100 euro kwijt. Wel is dit mede afhankelijk van het gebruik van de jas. Zo zal een wandelaar een jas zoeken die aan andere eisen moet voldoen, dan iemand die een paar keer per jaar door de regen met de hond moet lopen. Heb je een budget voor jezelf in je hoofd, let dan wel op dat je dit niet te strikt neemt. Je zult namelijk vaak zien, dat de jas die je mooi vindt, altijd een paar euro duurder is dan je aanvankelijk in je hoofd had.

 

Waarvoor wordt de jas gebruikt

Loop je een paar keer per dag met de hond, dan is de kans groter dat het buiten droog is, dan dat het regent. Mocht het zijn dat je alleen voor deze momenten een regenjas nodig hebt, dan kun je prima uit de  voeten met een wat goedkoper model. Trek je er nu regelmatig op uit om een flink stuk te gaan wandelen, dan is het aan te raden om naar een outdoorzaak te gaan, zodat ze je kunnen voorzien van professioneel advies. Deze jas dient dan niet alleen waterafstotend te zijn, maar ook winddicht en voldoende warmte af te geven. Ook het gewicht van de jas kan dan een belangrijke rol spelen. Stel dat je aan het trainen bent voor de vierdaagse, dan kan een kilo extra gewicht op deze afstanden een wereld van verschil zijn. 

 

Kies voor een bepaalde kleur

Regenjassen kenmerken zich vaak door de felle kleuren. Dus ben je op zoek naar een regenjas dames, dan is het zeker het overwegen waard om eens te kijken naar één van deze kleuren. Uiteraard is de keuze volledig aan jezelf en kun je er dus ook gewoon voor kiezen om een neutrale kleur te nemen. Wel is het slim om even goed na te denken over de verschillende stijlen kleding die je in je kast hebt hangen. Vooral bij vrouwen speelt naar het praktische aspect van een jas, ook het optische een belangrijke rol.