Webagogo
Image default
Eten en drinken

3 tips voor een duurzamere woning en besparing op de energierekening

In de huidige tijd wordt duurzaamheid en besparen steeds belangrijker. Niet alleen voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee kan het soms goed zijn te kijken naar duurzame of besparende oplossingen. Om deze reden hebben wij 3 tips die jou kunnen helpen je woning te verduurzamen en te besparen op de energierekening.

Plaats een kokendwaterkraan in plaats van een waterkoker

Een kokendwaterkraan is tegenwoordig een energiebesparende oplossing ten opzichte van een waterkoker. Een kokendwaterkraan bespaart je namelijk energie doordat deze het water op temperatuur houdt met innovatieve verwarmingstechnieken. Daarnaast bespaar je op het gebruik van water doordat je alleen de hoeveelheid water pakt die je nodig hebt en bespaar je met een combi reservoir nog meer doordat ook je warme water vanaf de kraan komt en dus niet vanaf de CV ketel.

Een slimme thermostaat
Een andere oplossing is het plaatsen van een slimme thermostaat. Deze thermostaat kun je instellen met tijdzones en timer zodat je verwarming altijd op tijd uit gaat. Een slimme thermostaat maakt verwarmen zonder te verspillen een stuk makkelijker. Hij kan zelfs aan de hand van je locatie zelf leren wanneer jouw verwarming aan moet en dat deze weer uit gaat wanneer jij van huis vertrekt.

Plaats tochtstrips op de deuren zodat alle warmte binnen blijft
Een laatste goede tip is het plaatsen van tochstrips op alle deuren in het huis. Dit is een kleine investering die ook daadwerkelijk resultaat behaald. Je bespaart door deze oplossing veel energie en je huis voelt een stuk warmer aan.

Gelijk beginnen met besparen? Klik dan hier.